Roznov, rezultate finale: PNL campion, PSD loc 2 la Primar și locul 3 la CL! De ce a pierdut USR-Plus mandatul de consilier?

Cu o prezență la vot de aproape 50 la sută, roznovenii au ales pe 27 septembrie Schimbarea! Astfel că primarul în funcție, Ionel Ciubotaru s-a clasat doar pe locul 3, el fiind detronat de liberalul Vasile Pavăl iar pe locul 2 clasându-se social-democratul Ciprian Șerban.

Podiumul:
Pavăl – 1461 voturi – 37,14%
Șerban – 923 voturi – 23,46%
Ciubotaru – 887 voturi – 22,55%

Pe următoarele locuri, s-au plasat candidatul USR-Plus, Mihai Murariu cu 276 voturi (7,01%) și candidata ALDE, Andreea Adămoae Manole, cu 253 de voturi (6,43%).
PMP-istul Bogdan Branche e pe ultimul loc cu 133 voturi.

Voturile la CL relevă o creștere pentru Pro România (care trece pe locul 2) și un picaj pentru PSD (care ajunge pe locul 3):

Repartizarea mandatelor a dus la o situație interesantă: deși a luat mai multe voturi decât PMP sau independentul Bădingă (care au ajuns în CL), Alianța USR-Plus a rămas în afara CL, nu a primit niciun mandat. De ce? Simplu, pentru că dacă partidele sau independeții pot spera la mandate dacă trec de pragul de 5 la sută, alianțele electorale au pragul de 7 la sută. Iar votul obținut de USR-Plus la CL a fost de 6,03%…
Culmea este că Mihai Murariu a obținut și voturi și procente mai multe pentru Primărie dar asta nu ajută acum. Cel mult, USR-ul trebuie să tragă o concluzie cu privire la aceste detalii gen „candidat peste partid” și învățămintele de rigoare pentru calibrarea unui mesaj care să prindă și în zona rurală (Roznovul fiind orașul cu 5 blocuri…).

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns