Roznov, ieri, capitala Moldovei în obiceiuri de iarnă! 100 FOTO de colecţie!

A fost show ieri la Roznov, micuţul orăşel fiind, pentru o zi, capitala Moldovei în tradiţii şi obiceiuri de iarnă, după cum a spus unul dintre prezentatori. Sute de colindători, urători, jieni dar mai ales inimitabilii Urşi de la Asău au dat startul festivalului ce avea să aibă loc în Parcul din localitate cu parada care, la ora 12, a plecat din faţa Primăriei.

Întâmplător (sau nu!), în ceata care deschidea parada, alături de cunoscuţi interpreţi de muzică populară şi de primarul Ionel Ciubotaru s-a aflat şi noul prefect, George Lazăr, cel care a urcat şi pe scenă alături de edil la deschiderea manifestării.

Vremea bună dar şi pedigree-ul festivalului ajuns la a 19-a ediţie au făcut parcul din Roznov parcă mai populat ca altădată, mii de roznoveni, de nemţeni, de turişti alegând să petreacă a doua zi de Crăciun desfătându-se cu acest regal al tradiţiilor româneşti de iarnă. 

Sunt bucuros ca si anul acesta am reusit sa organizez Festivalul de datini si obiceiuri de Anul Nou, de asemenea ma bucur ca parcul este plin de spectatori, observ ca sunt mult mai multe persoane decat in anii precedenti, ceea se inseamna ca Festivalul de la Roznov are un succes tot mai mare. Tin sa urez tuturor sarbatori fericite, sanatate si mult spor in anul care vine!”, a punctat Ionel Ciubotaru, primarul orasului Roznov. 

Vreau sa felicit Consiliul Local Roznov pentru organizare si multumesc pentru invitatie domnului primar al orasului Roznov. Urez tuturor locuitorilor din Roznov un Craciun fericit si sarbatori cu bine. Tin sa felicit si Ansamblurile de datini si obieciuri care participa astazi la frumosul eveniment de la Roznov pentru ca duc an de an traditia mai departe si ne fac sa simtim romaneste”, a fost mesajul prefectului George Lazar care, într-o zi liberă, a venit special de la Roman pentru a fi alături de roznoveni şi care, apoi, în backstage, răspunzând unor glume care făceau trimitere la trecutul recent politico-administrativ de la Roznov a punctat că „voi fi un prefect alături de roznoveni şi de administraţia publică de aici, nu unul care să-i hărţuiască pe oameni şi pe aleşii locali”.

Unele surse au apreciat la peste 3.500 numărul spectatorilor prezenţi la deschidere, altele au avansat chiar cifre mai mari…

Iar apoi, scena din Parcul orasului Roznov a aparţinut artiştilor şi cetelor de uratori (Ursii de Asău, Căiuții din Borlești, Ansamblul de Datini si Obiceiuri din comuna Stefan cel Mare, s.a.): Alexandru Brădățan, Grigore Gherman, Marius Zgâianu, Andreea Haisan, Andrei Bălan, Rareș Stoian, Miruna Corfu, Crista Ursache, Nicoleta Ichim si de Ansamblul Folcloric ”Comorile Neamtului”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns