Roznov: Festivalul Național „Stea în devenire”, ediția a III-a


Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu” din Roznov, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” organizează, la finele acestei luni, cea de-a treia ediție a Festivalului „Stea în devenire”. Potrivit responsabililor, manifestarea este programată să aibă loc duminică, 28 mai, în Parcul Dendrologic din centrul orașului.
Festivalul – spun organizatorii – va fi un eveniment cultural inedit, reunind muzica uşoară si tradiţională, interpretată de copii cu vârstele cuprinse între 5 si 18 ani. Concursul- spectacol, dedicat Zilei Copilului, va face să răsune glasuri de copii din tot județul.
Festivalul își asumă un rol educativ, impunând concurenților ca repertoriul și ținuta scenică să fie adecvate vârstei.
Ținutul fermecat al orașului Roznov, încărcat de istorie, tradiţii populare şi realizări contemporane va fi gazda micilor interpreţi de muzică pop si /sau muzică tradițională, dar și de artă. Este un prilej de întâlnire între participanţi, părinti și profesori, de cunoaștere a orașului și a împrejurimilor. Organizatorii îşi propun să ofere concurenţilor şansa să sărbatorească Ziua Copilului, în decorul mirific al scenei festivalului.
Interpreţii se pot prezenta însoţiţi de grupuri coregrafice, îşi pot alege şi pregăti singuri coregrafia, astfel încât momentul prezentat să fie cât mai original. Concurenţii vor oferi publicului ocazia să se bucure de întâlnirea diverselor stiluri: muzică ușoară (pop, jazz, etno, musical, etc.) şi muzică tradițională.
La finele competiției se vor acorda premii la toate categoriile de vârstă, în funcție de mediile obținute de concurenți. Totodată, se va acorda câte un trofeu pentru fiecare categorie, pentru primele patru secțiuni și un singur trofeu al Festivalului –  premiul special.

Alex SÎRBU / Foto Facebook

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns