Romașcancă reținută pentru trafic de minori în urma raziilor DIICOT!


O femeie de 34 de ani din Roman a fost reținută pentru 24 de ore, în urma acțiunii derulată ieri de polițiști și mascați, informează IPJ Neamț.  Pe numele acesteia autoritățile franceze au emis un mandat de arestare european, pentru trafic de ființe umane, instigarea minorilor la comiterea de infracțiuni și furturi în grup organizat.
În perioada 2013-2017, tânăra a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, care coordona 80 de copii din mai multe localități din țară, ce au fost duși la furat în Franța și Spania. În cei patru ani, aceștia au săvârșit aproape 300 de asemenea fapte, informează surse din cadrul anchetei.

CITIȚI ȘI : Minori trimişi la furat de proprii părinţi! Percheziţii DIICOT la Roman!

Femeia a fost dusă în fața procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonață de reținere. Ulterior, romașcanca a ajuns în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Bacău.
Acțiunea derulată ieri în Roman a fost organizată în paralel și în municipiul Iași, dar și în județul Prahova, unde au fost efectuate 25 de percheziții domiciliare la mai multe persoane suspectate că ar face parte din rețea.

Alex SÎRBU