Românilor din Tîrgu Neamţ le-a ajuns cuţitul la os! Petiţie pe net: „Plătim impozite pentru asistaţi sociali infractori!”

Locuitorii din Tîrgu Neamţ iau atitudine şi cer autorităţilor să-şi facă datoria în baza legilor existente astfel ca oraşul să nu mai fie sub teroarea hoardelor de ţigani infractori din localitate sau de la Vînători-Neamţ. Într-o petiţie lansată pe facebook, redistribuită şi pe diverse conturi dar şi în grupuri din Tîrgu Neamţ, oamenii cer imperativ ca autorităţile să nu mai închidă ochii la ceea ce, de ani buni, fac acesti rromi în oraş.

Începând cu cerşetoria care este tolerată (drept e că nici legea nu e foarte aspră dar nici nu au fost luaţi, zi de zi, cerşetorii la Poliţie să dea câte 3 pagini de declaraţii – asta da pedeapsă!), cu grupurile care cerşesc sau se fac că se plimbă sau că vânt 3 pereche de şosete în piaţă pentru a pregăti furturile din buzunare sau jafurile, cu neplata taxelor şi impozitelor, cu existenţa multor „clandestini” (făeă acte de identitate pe Tîrgu Neamţ), cu copiii abuzaţi în familii, trimişi să facă nroma la cerşit în loc să fie la şcoală, oamenii cer un lucru extrem de simplu – instituţiile statului să-şi facă datoria.

Mai jos, integral, petiţia respectivă (nu de alta, dar să nu spună IPJ Neamţ peste vreo 2-3 luni că a apărut o petiţie spontană prin octombrie deşi ea e publică din iulie):

<<Stimați conducători de instituții,

În calitate de cetățeni români, locuitori ai Orașului Târgu Neamț și contribuabili la bugetul local și bugetele naționale, dorim să ne exprimăm îngrijorarea cu privire la :
Evenimentele din 5.07.2018 (bătaia generală orgnizată de rromi în stradă);
Activitățile generale ale cetățenilor de etnie rromă din orașul nostru;
Felul în care autoriățile locale au gestionat și continuă să gestioneze situația;
Felul în care este perceput orașul nostru la nivel național după ce știrea a ajuns în mass-media.

În acest sens, solicităm următoarele:

1) Punerea imediată în aplicare a prevederilor Codului Rutier – OUG 195/2002, actualizat 2018, respectiv interzicerea accesului cu atelaje hipo (căruțe) pe raza orașului.
2) Interzicera cerșetoriei în oras și aplicarea sancțiunilor maxime pentru combaterea fenomenului.
3) Mobilizarea tuturor funcționarilor publici ce au competențe în speță, ale căror salarii le plătim direct sau indirect noi, cetățenii care cotizăm la bugetul local și bugetele naționale și demararea imediată a unei campanii pentru verificarea tuturor familiilor de etnie rromă prezente pe raza orașului Târgu Neamț în ceea ce privește următoarele aspecte:
– Persoanele cu trecut / prezent infracțional – luarea lor în evidență și monitorizarea activității lor mai atentă decât până acum de către Poliția Orășenească, Poliția Locală și Jandarmerie.
– Familiile de etnie rromă cu copii – dacă nu sunt capabili să îi crească, demararea imediată a procedurilor pentru instituționalizare. Pentru cei care rămân cu părinții, demararea imediată a formalităților pentru incluziune socială și trimitere la școală. În acest sens, solicităm aplicarea reglementărilor din legea 272 / 2004.
– Includerea persoanelor apte de muncă și a celor care nu sunt capabile să își platească datoriile către bugetul local, într-un program de lucru în folosul comunității și sancționarea lor dură dacă nu vor să participe. În acest sens solicitam realizarea tuturor demersurilor inter-instituționale necesare pentru aplicarera prevederilor Codului Penal 2009, actualizat 2018.

– Verificarea imediată a situației locative a fiecărei familii de rromi de pe raza orașului. Pentru cei care sunt proprietari pe spațiul lor, calcularea și încasarea taxelor pe care le datorează către bugetul local. Evacuarea tuturor celor care locuiesc ilegal.
– Verificarea modului în care sunt racordați la utilități (apă, curent, canalizare, televiziune, internet etc), aplicarea tuturor sancțiunilor care se impun și obligarea lor să intre în legalitate. În acest sens, vă rugăm să aveți în vedere legea 51 / 2006, completare 225 / 2016, legea 123 / 2012 și a altor reglementări în materie.

4) Demararea unor programe complexe, inter-disciplinare și inter-instituționale pentru educarea rromilor adulți, în cadrul cărora să li se prezinte și să li se explice pe înțelesul lor aspecte legale, principalele obligații pe care le au în societate, consecințele la care se expun dacă nu le respectă, sarcini nedorite și măsuri de contracepție s.a.m.d.

Vă solicitam public să puneți toate aceste lucruri în ordine și să luați toate acele măsuri care se impun de foarte mult timp, pentru o egalitate REALĂ în fața legii. Dacă suntem toți cetățeni români, cetățeni europeni și dacă avem toți aceleasi drepturi, atunci trebuie să intre și ei în rând cu lumea și să respecte aceleași OBLIGAȚII.

Acest document împreună cu câte un exemplar din tabelul de semnături (Anexa 1) este adresat : Primăriei Orașului Târgu Neamț, Poliției Orășenești Târgu Neamț, Inspectoratului de Jandarmi al Județului Neamț, Direcței Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț>>.

D.V.

One thought on “Românilor din Tîrgu Neamţ le-a ajuns cuţitul la os! Petiţie pe net: „Plătim impozite pentru asistaţi sociali infractori!”

  1. Sunt deacord , subscriu si semnez . Asta trebuia facut mai demult .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.