România TV: Bolnavi cu COVID ținuți în frig în containerele de la Lețcani!

Condiţii de groază la spitalul mobil de la Lețcani, în care au fost investiţi peste 13 milioane de euro. Zeci de oameni infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19) tremură de frig în containerele medicale în care a fost înregistrată o temperatură de nu mai puţin de 13 grade Celsius. Unitate medicală de la marginea Iaşiului nu duce lipsă de probleme – staţiile de oxigen nu funcţionează, iar pacienţii se plâng că instalaţiile de climatizare fac un zgomot asurzitor, anunță România TV, citând presa ieșeană.

„13,4 milioane de euro au fost plătiţi din bugele judeţelor Iaşi şi Neamţ pentru spitalul mobil de la Leţcani. Unitate medicală inaugurată de Maricel Popa, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a devenit un coşmar pentru pacienţii internaţi în containerele de la marginea Iaşiului.
Bolnavii cu forme uşoare de COVID-19 spun că tremură de frig. Marţi, 20 octombrie, instalaţia de climatizare s-a oprit din cauza unei pene de curent. Aşa se face că pacienţii internaţi în containere au îndurat o temperatură de numai 13 grade Celsius”, anunță aceeași sursă.

„Spitalul mobil de la Leţcani are probleme cu instalația de încălzire, cu energia electrică și chiar cu stațiile de oxigen pentru secția de Terapie Intensivă.
Unitatea avea iniţial 103 paturi, însă a fost avizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) cu 48 de paturi pentru bolnavii internați la terapie intensivă. Mai apoi, numărul acestora a fost redus la 24 deoarece staţiile de oxigen nu funcţionează la unitatea gestionată de Spitalul de Boli Infecţioase.
Ar mai fi nevoie de o investiţie de aproape cinci milioane de euro pentru ca spitalul să fie funcţional la capacitatea cerută”, mai precizează România TV.

Întreaga știre poate fi citită AICI.

România TV aparține lui Sebastian Ghiță. Omul de afaceri (ascuns acum prin Serbia) a fost deputat PSD și coleg în Parlament cu Ionel Arsene, unul din artizanii Tunului financiar al Spitalului Modular.
Firma turcească care a cîștigat licitația cu dedicație (după cum spune o firmă care a făcut plângere) trebuia să predea Spitalul Modular, la cheie (transport plus montaj) în data de 19 mai.
Cu chiu cu vai, după luni bune au fost livrate containerele și aparatele. În septembrie, înainte de alegerile locale a fost o inaugurare electorală, fără ca spitalul să fie în stare de funcțiune.
Săptămâna trecută a fost deschis real spitalul dar fără partea cea mai importantă, cea de ATI.

Daniel Vinca

Lasă un răspuns