Români din Brașov și Covasna alături de nemțeni la Mitingul pro-Cheile Bicazului

Circa 100 de participanți au fost ieri prezenți la Mitingul pro-Cheile Bicazului autorizat de Primăria Piatra Neamț la solicitarea Roxanei Mihăilă. Un detaliu interesant: alături de participanții majoritari din județul Neamț a fost și un grup de români din Brașov și Covasna, veniți împreună, printre care se aflau și Anita Toporeanu și Mihai Tîrnoveanu (Brașov) dar și Mihaela Aionesei din Tîrgu Secuiesc, oameni cunoscuți pentru implicarea lor în apărarea românismului…

Pata de culoare a acțiunii a reprezentat-o un grup de copii de la Mărgineni, de la Ansamblul „Mugurașul” îmbrăcați în costume populare. La acțiunea auto-declarată civică au fost remarcați și oameni politici sau membri de partid din Neamț dar nimeni nu a politizat manifestarea, nu a fost nicio deturnare partinică. Printre aceștia, primarul Ion Rotaru de la Alexandru cel Bun (PSD), primărița Vasilica Crețu de la Dobreni, consilierul județean Iulian Luca dar și cel local Cristian Tihenea (ALDE), consilierii județeni Mihaela Isciuc și Valentin Stavarache (PNL) sau cunoscutul Gelu Crăcană (susținător PMP).

Și Asociația Culturală EU CRED s-a alăturat protestului împotriva anexării Cheilor Bicazului la Harghita, prin chiar președintele ONG-ului, deja cunoscutul cantautor Marius Coșerariu.

Și mitingul dar și marșul (aprobat – ciudat! – de Primăria Piatra Neamț doar pe traseul Casa de Cultură-Muzeul de Istorie, tur-retur) a fost supravegheat de Jandarmeria Neamț, dar probabil și de alte instituții sau entități. La un moment dat, câteva persoane îmbrăcate în „uniforme” de turiști, făceau fotografii la greu de pe trotuarul de vizavi de locul actiunii.

Și în fața Casei de Cultură dar și pe traseul de marș, participanții au fost aplaudați de diverși trecători care nu s-au sfiit să fie foarte critici la adresa UDMR dar și a concesiilor pe care, din interese politice diverse, partidele politice românești le fac partidului?/organizației? conduse de anumiți extremiști maghiari.

Daniel VINCA

Nota Bene: Ca să nu fie confuzii mai ales că unii încearcă un anume tip de manipulare, Vestea și semnatarul rândurilor de mai sus nu au avut nicio implicare în organizarea acestei acțiuni, care a fost exclusiv atributul Roxanei Mihăilă. Vestea a asigurat însă o promovare jurnalistică  a evenimentului pe care îl considerăm unul util și necesar și a și realizat o copertă la știrea cu detaliile acțiunii (zi, ora, loc) care a avut peste 1200 de share. Prezența semnatarului acestor rânduri la eveniment a fost una de documentare jurnalistică (fără a mă dezice de scopul, repet, nobil și patriotic, al acțiunii).
Precizarea de mai sus nu este făcută în ideea delimitării de organizatorii reali, dimpotrivă, pentru o corectă informare și pentru ca nemțenii să știe corect cine merită aprecierile pentru această acțiune de suflet.
Cât privește faptul că unii  „vânduți” sau „scelerați” au încercat să lovească în acțiunea de ieri printr-o alăturare forțată, asta e, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere… Iar când e vorba de „curajoși” care se ascund sub conturi/pagini fake, neasumate e clar și despre ce caractere e vorba…

Coperta care „a rupt netul” este cea de mai jos (preluată chiar și de unii colegi de breaslă):

…………………….

 

 

 

One thought on “Români din Brașov și Covasna alături de nemțeni la Mitingul pro-Cheile Bicazului

  1. Lăsați balivernele că ce e val ca valu trece , cheile se numesc:cheile bicazului deci așa și prin urmare este vorba de chei și de bicaz de gheorgheni nici pomeneala

Lasă un răspuns