Robert Iosub şi-a fărâmat maşina pe „drumul lui Tărâţă”

drumul lui tarara vestea (4)_resize

Două jante îndoite, toba şi “măţăraia” de sub maşină scârţâind pe 7 tonuri – cu asta s-a ales Robert Iosub pentru curajul de a se băga cu Opel-ul său grena pe drumul Mărgineni – Zăneşti, numit de către localnici „drumul lui Tărâţă”

Respectivul drum tocmai este în plină modernizare (nu asfalt ci beton, adică un fel de alee înaltă în câmp, flancată de şanţuri şi de tarlale cu diverse culturi). Administratorul publicaţiei online ziarpiatraneamt.ro se afla pe la Mărgineni, la altă vânătoare de subiecte şi ponturi când şi-a zis că vadă ce e şi cu celebrul drum cu finanţare nerambursabilă de un milion de euro + cofinanşare locală (TVA plus alte cheltuieli neeligibile). De menţionat că la niciun capăt al drumului nu este niciun panou de interdicţie sau de avertizare, aşa că Iosub s-a avântat fără nicio grijă, duminică la prânz, pe celebrul drum de exploataţie agricolă care trece pe lângă sediul TCE 3 Brazi şi care e flancat de multe terenuri luate în arendă de firma respectivă.

După ce a parcurs o mică distanţă plină de bolovani cât găina, onor conducătorul auto a respirat uşurat când a ajuns pe o porţiune de „pat pregătit pentru bitum”. Când a dat de altă porţiune pe care déjà fusese turnat betonul, aleea i se părea deja şosea modernă. Numai că fix pe partea de şosea a fost cât pe ce să păţească o nenorocire. Şi el şi „copilotul” din maşină au scăpat doar cu o sperietură adevărată, însă maşina a suportat din toate încheieturile trecerea peste un crater – în alee!!! – lat de un metru şi adânc de vreo 25-30 cm. Apoi, pe o distanţă de câteva sute de metri, „din sută în sută” (cum se spune) au întâlnit crater după crater. Deja păţit, mai ceva decât specialiştii în calamităţi, Iosub a traversat fiecare bucată-capcană cu pregătirile de rigoare (pus bolovani în gropi, pus scânduri deasupra etc). Înapoi nu se putea întoarce (ştia prin ce trecuse), înainte mergea cu speranţa că poate se termină calvarul. Nici prin miriştea alăturată nu putea merge, aleea fiind “suspendată” la o înălţime de jumătate de metro faţă de acostament, după care urmau şanţuri serioase (50-80 cm).


Ca distracţia să fie completă, la jumătatea drumului, traseul era complet blocat cu utilaje. Utilaje staţionate, doar era duminică şi toată lumea ştie că drumul e nefolosit pentru alte scopuri decât agricole (în ciuda edililor din cele două localităţi care acum vreun an recitau cu patos câtă lume circulă pe această arteră rutieră în scopuri non-agricole)! Aici a reuşit Iosub (ghidat de adolescentul şi câinele care erau paznici la utilaje) să treacă pe mirişte, a depăşit utilajele de construcţii şi a revenit pe drumul cu “patul pregătit”.

Deşi excursia a fost una plină de peripeţii, cu adrenalină, de ţinut minte şi povestit nepoţilor, “mogulul” din presa nemţeană online a zis multe şi mărunte (bip, bip, bip…) la adresa constructorului şi, mai ales, a lui Culiţă Tărâţă. Că doar e „drumul lui Tărâţă”, după cum spun, cu argumente, cei din zonă. Ca să fie clar: drumul e public dar legarea lui de numele pre;edintelui CJ Neamţ este mai mult decât motivată (vom reveni în curând cu povestea acestui drum, a sutelor de tone de ciment care se bagă în el şi a milionului de euro şi mai bine cheltuit din fonduri publice…)

Până atunci, în ideea de sprijin reciproc şi de solidaritate umană, cei care au soluţii unde şi-ar putea „cârpi” Robert Iosub maşina (care tremură de parcă are Parkinson) pe principiul „mult, bun şi ieftin” pot intra pe siteul online al acestuia, să acceseze secţiunea CONTACT şi să-l înveţe ce şi cum…

Daniel VINCA

3 thoughts on “Robert Iosub şi-a fărâmat maşina pe „drumul lui Tărâţă”

  1. aici s-a ingropat un million de euro inutil, in timp ce sunt commune in care nu exista un metru de asfalt

  2. Il dadeam in judecata pe xxxxx de Tarata si ii ceream despagubiri! Personal cred ca a costat vreo 100.000 de euro, restul banuti pentru firmele lui. Pe asta l-a uitat legea domnilor deputati!!!!

  3. Drumul e făcut din fonduri europene. Înainte de a fi betonat era mai bun ? Cine îl întreținea ? Era drum comunal (DC ) sau județean (DJ) ? tu ăsta care scrii aricolul ești un jurnalist care scrii la comanda. Dacă vrei pot și demonstra

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.