RICORDO CARIA, JAZZAPPELLA, ALEXANDRA UNGUREANU ŞI CRUSH – Vineri, la Târgul de Crăciun

Pentru vineri, 22 decembrie, începând cu ora 18:00, la Târgul de Crăciun la Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen saeculare” Neamţ a pregătit un nou program artistic complex, menit să satisfacă cât mai multe gusturi.

Seara va fi deschisă de tineri artişti veniţi de la Roman, reprezentanţii Clubului „Do Mi Dance”. Ei vor fi urmaţi de elevii clasei de canto, muzică uşoară, ai Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ, coordonaţi de Paula Nicorescu Ghivirigă. Partea de mijloc a programului muzical va cuprinde recitalurile oferite deSmaranda Pintilescu, Ricardo Caria şi formaţia „Jazzappella”, pentru ca la final, pe scena de la Curtea Domnească să urce Alexandra Ungureanu însoţită de cei de la Crush.

RICORDO CARIA

Ricardo Caria s-a născut în Portugalia, însă de câţiva ani s-a mutat în Arad, iar acum putem spune că este îndrăgostit de România, mai ales că merge să cânte prin mai toate oraşele.

El a venit pentru prima dată în România în anul 2005, când a fost trimis la inaugurarea fabricii „Delphi” din localitatea arădeană Ineu, de firma unde lucra la acea vreme. Ricardo trebuia să petreacă acolo doar zece luni, însă soarta lui a vrut altceva. El s-a îndrăgostit de ţara noastră, deoarece spune că aici oamenii sunt călduroşi, primitori şi că valorile familiale sunt foarte bine păstrate, spre deosebire de alte locuri unde încep să fie neglijate.

Deşi nu este român, a înţeles că mulţi semeni de-ai noştri au nevoie de ajutor şi a început un turneu al concertelor cartiabile. S-a apucat de acest lucru după ce a împresionat juriul la ”Vocea României”.

Tot la Arad, Ricardo şi-a întâlnit şi sufletul pereche. „Am cunoscut o arădeancă frumoasă, pe Alina, cu care m-am şi căsătorit. Am rămas impresionat de căldura cu care am fost primit în sânul familiei sale. Ideea despre valoarea familiei la români avea să îmi fie confirmată încă o dată. Împreună cu Alina avem acum doi copii“, spune Ricardo.

Înainte de a participa la „Vocea României, Ricardo a urmat cursurile de canto ale Şcolii Populare de Artă din Arad. „Îmi place mult jazz-ul pot spune. Prima dată am început să cânt la 19 ani în facultate, înPortugalia, când împreună cu colegii mei am format o trupă. Cântam şi la instrument, cum ar fi aici o chitară mai mică, dar şi cu vocea. Am cântat până la 22 de ani apoi am făcut o pauză de zece ani. La 32 m-am apucat din nou, deoarece nu vroiam să renunţ la visul meu.”

Muzica nu este însă singurul lucru de care Ricardo este îndrăgostit. Are şi o pasiune pentru atletism.

JAZZAPPELLA

Propunand publicului un sound unic, aceasta trupa extrem de originala si-a creat propriile mijloace de expresie muzicala in jazz, pop, muzica de film, jazz classic, precum si in compozitii originale. Membrii trupei au reusit astfel sa impresioneze cu sound-ul lor nu doar pasionatii de muzica, ci si un public mult mai exigent.

Jazzappella îi are în componenţă pe Ana Popescu – soprano Marina Arsene – mezzosoprano Marta Popovici – alto Zoltán András – tenor Teo Manciulea – tenor , Ştefan Voicu (tenor).

Vocile lor devin instrumente magice, care deseneaza forme si culori in

aer, oferind publicului o experienta multi-senzoriala. Energia pe care o transmit prin muzica lor poate fi nu doar auzita si simtita, ci chiar imaginata.

Trupa a ajuns sa atraga atentia publicului national si international si sa fie invitata sa participle la diverse festivaluri de muzica, printre care: Festivalul International „George Enescu”, Festivalul Internationale Jazz de la Alba Iulia, Ziua Mondiala a Iei Romanesti, Festivalul International de Film Transilvania, Festivalul International de Muzica A Cappella de la Girona – Catalunia, unde a cunoscut alte prestigioase trupe a cappella, printre care Vocal Sampling, The Single Singers si altele.

Datorita versatilitatii sale, trupa a fost invitata sa concerteze atat la petreceri private, cat si la evenimente organizate de companii

multinationale precum Air France, KLM, Vodafone, Microsoft, Ethan Allen, eMag, Hilton etc.

Jazzappella este un exemplu viu de trupa care reuseste sa impinga la extreme limitele vocii omenesti.Si care se imbogateste permanent cu noi si noi proiecte, ca cele de muzica a filmelor Disney, sau cel al colindelor, toate intr-un aranjament extrem de original

ALEXANDRA UNGUREANU ŞI CRUSH

Proiectul semnat CRUSH + ALEXANDRA poate fi descris ca o frumoase poveste de dragoste. CRUSH, adica Radu si Sorin, cei doi Feti-frumosi, erau in cautarea ei, Ileana Cosanzeana, vocea frumoasa, care sa puna in valoare muzica de clubb si versurile poetice la care cei doi lucrasera de cativa ani. Alexandra era si ea in cautari, in cautarea unei identitati artistice, care sa se identifice cu personalitatea ei sensibila. Muzele, vazandu-i ca se cauta, ca doua suflete pereche, au facut in asa fel incat sa se gaseasca… intr-un studio de inregistrari. Iar restul este deja istorie.

Crush insemna Radu si Sorin. Cei doi semneaza muzica si versurile majoritatii pieselor de album. Mutati de putina vreme in Bucuresti, Radu si Sorin si-au pus bazele propriului studio, chiar la ei in apartament. Muzica este pasiunea celor doi astfel incat cei doi au petrecut ore in studio pentru a definitiva albumul.

Radu Cernautan, un Taur adevarat, are 24 de ani si este student al Academiei de Studii Economice, sectia Management. A facut cursuri de chitara si pian si considera muzica drept scopul lui in viata.

Sorin Seniuc isi contrazice zodia, Berbec, fiind un tip calm si sensibil. A absolvit electronica iar printre pasiunile sale se numara plimbarile si filmele.

Alexandra Ungureanu este un Capricorn ambitios si tenace care de mica si-a dorit sa sa cante. Alexandra este un nume cunoscut iubitorilor de muzica si datorita colaborarilor cu Paula Seling, Sistem si Holograf. Desi foarte tanara, Alexandra si-a castigat respectul colegilor din muzica datorita talentului nativ, dar si a modestiei. Absolventa a Academiei de Studii Economice, Alexandra a terminat la inceputul anului acesta si masterul Universitatii de Orleans, „DESS – Finante si control de gestiune’.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns