REVOLTĂTOR! Bătut, scuipat, umilit de derbedei în sala de clasă! Directori ai școlilor din Neamț, ATENȚIE! Video

Un adolescent este bătut, obligat să deschidă gura și să fie scuipat, umilit în cel mai abject mod într-o sală de clasă. Nu este vorba de o școală din neamț, ci din alt județ iar clipul de mai sus circulă pe net de ieri.

Cu siguranță, la ora la care citiți aceste rânduri, cei doi huligani ar trebui să fie deja în custodia anchetatorilor și un pluton de angajați din Învățământ (director, director adjunct – pare a fi vorba de un liceu -, diriginte, profesor de serviciu, inspector șef de ISJ, inspector coordonator al Școlii respective) ar trebui și ei să dea cu subsemnatul la Poliție și să fie DEMIȘI de drept. Pentru că școala nu e doar despre acumularea unor cunoștințe ci despre EDUCAȚIE. Și despre SIGURANȚA COPIILOR care, în orele cât elevii sunt la școală, trec din custodia părinților în custodia cadrelor didactice.

Evident că părinții derbedeilor care apar în imagini nu sunt exonerați, ei urmând a răspunde pentru faptele progeniturilor. Dar asta nu exclude răspunderea (administrativă, civilă și, după caz, penală) a celor din sistmul de Educație.

Așa că poate astfel de imagini îi fac pe directorii de școli din Neamț (din care unii au ciocănit cu duioșie pe la ușile unor partide sau ai unor puternici ai zilei) să înțeleagă că funcțiile respective nu sunt doar purtătoare de lefuri și de punctaje în CV ci și de răspundere. A fi firector de școală azi înseamnă să fii manager, să știi potențialul (cu bune, cu rele) a ceea ce ai pe inventar. Adică inclusiv despre copii e vorba…

E puțin probabil că astfel de scene apar din senin, se pot întâmpla într/o școală în care drepturile și obligațiile elevilor sunt bine explicate, fixate și aplicate. Din păcate, cât încă mai avem școli în care directorii cred că e normal să combați chiului nu prin dialog și educație ci prin… ÎNCUIEREA porților de intrare, astfel de episoade nu pot fi singulare. Caracterele sunt șlefuite prin har și dedicație, prin PUȘCĂRIE sunt create brute.

Așa că, directori ai școlilor din Neamț, luați aminte. Și în „școlile voastre” (cum vă place să spuneți dar ele sunt de fapt ale comunităților) pot avea loc astfel de episoade revoltătoare dacă nu vă știți menirea, dacă nu știți, printre altele, să evaluați și să preveniți. Dacă vă simțiți depășiți de situație, no problem – dați-vă demisia. E mai ușor de scris acum 3 rânduri decât declarații întregi în fața polițiștilor și procurorilor.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns