Revoltă! Zeci de mii de oameni din Neamț, lăsați fără apă, cu explicații bâlbâite și cu anunțuri prelungite. Apaserv, compania CJ!

E revoltă în Piatra Neamț și în comunele vecine, după ce Apaserv, compania Consiliului Județean Neamț, i-a lăsat fără apă de azi-dimineață pe oameni, a promis că problema va fi rezolvată până la ora 18, promisiunea nu a fost respectată și apoi au bubuit noi mesaje care anunță prelungirea problemei până la ora 6 a zilei următoare.

Noile anunțuri au stârnit un adevărat val de furie pe online, unde cei afectați transmit mesaje absolut frontale pentru cei din conducerea companiei dar și pentru șefii lor politici.

Anunțurile inițiale:

„Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din cartier Dărmănești, în vederea refacerii rezervelor de apă, Compania Județeană APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în cartier Dărmănești din Municipiul Piatra Neamț, astăzi 27.03.2024, între orele 08.30-16.00”
(aprox ora 8.30)

„Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din Comunele: Gârcina, Girov și Dochia în vederea refacerii rezervelor de apă, Compania Județeană APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în Comunele: Gârcina, Girov și Dochia, astăzi 27.03.2024, între orele 08.30-18.00” (aprox. ora 8.30).

Anunțuri update:

„Având în vedere neacumularea apei în rezervorul din care se realizează alimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din cartierele Dărmănești și Ciritei (Municipiul Piatra Neamț) și Comunele Gârcina, Girov și Dochia în vederea refacerii rezervelor de apă, Compania Județeană APA SERV SA este pusă în situația neplăcută de a furniza apă cu presiune redusă existând și posibilitatea întreruperii temporare a furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în cartierele Dărmănești și Ciritei, Comunele Gârcina, Girov și Dochia, până la data de 28.03.2024, ora 06.00” (aprox. ora 18.00).

Deci practic, la ora promisă pentru reluarea apei, subordonații directorului Vlad Angheluță (activist PSD) de la Apaserv au lăsat robinetele oamenilor tot uscate dar au revenit cu alte anunțuri prin care oamenii sunt înștiințați că problema se prelungește.

Pentru cei care cunosc mai puțin situația din Neamț, precizăm că Dărmănești este cel mai mare cartier din Piatra Neamț (cu circa 40.000 locuitori), Ciritei este o anexă (cu vreo 1500 de oameni) iar cele 3 comune însumează și ele vreo 13-14 mii de locuitori. Un total de peste 50.000 de locuitori din Piatra Neamț și comunele vecine afectate tratați cu o uriașă lipsă de respect de către cei care conduc direct și indirect această firmă.

Reamintim că actualul director al firmei, Vlad Angheluță a a ajuns anul trecut în această funcție, mai întâi ca interimar printr-o decizie anunțată și asumată și de Ion Asaftei (președinte CJ Neamț) și de Daniel Harpa (președinte CJ Neamț).
Expresia „Apaserv = PSD” (folosită de un parlamentar de Neamț, într-o conferință de presă) capătă valențe și mai clare dacă ne uităm pe componența CA-ului companiei) unde carnetele de partid sunt prezente în mod predominant. Iar cel mai bun exemplu este Iuliana Năstase-Onu (activistă PSD de la Roman, cu sute de poze în care este alături de deputata PSD, Oana Bulai) care se află la finele celui de al doilea mandat de membru CA, responsabilitate „fenomenală” pentru care, de vreo 7 ani de zile, încasează lunar o consistentă sumă de bani (acum, vreo 3.000 lei net), pentru o ședință care durează circa jumătate de oră.

Mai jos, câteva din comentariile care curg de zor, la această oră (22.45) pe internet în legătură cu situația descrisă în acest articol:

Ma repet si la aceasta postare, trimiteți dom’le apa oamenilor in pet uri daca altcumva nu aveti posibilitatea, puneți-vă angajatii sa aduca apa de la izvoare, e atâta lume care nu se poate deplasa sau poate nu-și permite să-și cumpere apa.. macar de baut.. Stați si va cereți scuze atât.. Noi nu suntem preoți sa va iertăm, noi va umplem buzunarele”

Este a treia oară când veniți cu abureli de genul acesta. Prima dată ați spus că de la ora 24 vom primi apă, am stat până la 5 dimineața și din robinet ieșea doar aer. A doua oară ați spus că va fi presiune scăzută până la ora 16, acum este ora 20 și aproape că nu curge deloc. Acum ne spuneți că abia mâine la 6 dimineața vom primi în sfârșit ceea ce Bunul Dumnezeu ne-a lăsat fără să ne ceară nimic în schimb! Măi oameni buni(dacă vă mai puteți numi oameni), ce naiba se petrece cu voi? Chiar atât de tembeli sunteți încât nu reușiți să rezolvați o problemă minoră? Ca să cârpiți o conductă sau ce mama naibii faceți voi acolo, lăsați atâtea ore un oraș întreg fără apă? Dați non-stop copy-paste la același mesaj ordinar unde vă cereți scuze pentru incompetența voastră sinistră! Sunteți o adunătură de nenorociți și ignoranți care păpați bani grei pentru……nimic, că asta faceți, NIMIC! Nu cunoașteți sentimentul de rușine așa că v-o spun direct: multă m..e cu lămâie!”

„Harpa, oare e așa de greu să ți-l iei pe incompetentul de Angheluță să-ți spele mașina, să dea cu mătura prin curte pe la tine, nu să-l ții pe funcția asta de unde ne afectează negativ viața de zi cu zi? Rușine să vă fie!”

„…daca 1000 de oameni s-ar caca zilnic la usa voastra cred ca s-ar schimba atitutidea!”

Ordinarilor!!!!!”

„Baaaaaaa ordinarilor !!! Numa scuze de 3 zile …e Postu Mare știm asta …Dar când v ați bătut joc asta vara de apa nu v ați mai cerut scuze scârbe penale!!!”

Bă oameni buni e strigător la cer asta cum să lăsați oamenii fără apă și nici măcar nu a fost anunțată această acțiune cu întrerupere”

Aveți cele mai scumpe servicii din România, sunteți indolenți, incompetenți și zăceți în birouri doar cat să respirați aerul din ele și să încasați salarii de nababi. Dacă ar exista o brumă de caracter am vedea demisii pentru modul în care gestionați situațiile din orașul acesta trist. Dar nu vom vedea demisii, corect? E bine și cald în birouri , leafa merge. Știți ce vă dorește populația orașului. Să primiți voioși.

Ca să nu mai fiți în situația asta neplăcută, demisionați toți (din conducere) și ați rezolvat-o. Și voi și cu puțin noroc, și noi”

„Băi Angheluță, băi directorii vieții puși pe pile politice, vouă nu vă crapă obrazul de rușine? Chiar atât de nesimțiți sunteți? Băi policieni care ați pus în funcție asemenea puturoși voi vă simțiți ok când vă umplem frigiderele? dar nu dă naiba să vreți voi voturi? Tot ca în frigider vă dăm, borfașilor!”

„Un comunicat clar, cu informații precise puteți da vreodată? 27.03 ora 16.30 a devenit 28.03 ora 6, apoi ce urmează? Pare că așteptați ploaia să refacă rezerva de apă… Dacă v-ar obliga cineva să găsiți soluții pentru necesitățile zilnice a celor care nu au wc în fundul curții, cu siguranță altfel s-ar pune problema. Până atunci însă…”

„Cele mai mari gunoaie”

„Ar trebui să majorați tariful la apă pentru că astăzi cel puțin a venit cu un conținut bogat in fier”

„Sunteți NESIMȚIȚI!!! Sa va fie rușine !!!!”

Și astfel de exemple de anunțuri din care se revarsă furia oamenilor și părerile lor despre sinecuriștii numiți pe criterii politice sunt deja sute și sute pe facebook și tot curg. Curg comentariile, că la robinete nu curge apă!…

Daniel VINCA