Revista „CoolT Neamț” lansată de Părintele Necula și Carmen Nastasă

„CoolT Neamț” este o nouă revistă de cultură a județului care astăzi a fost lansată printr-o conferință de presă duplex, cu Carmen Nastasă (managerul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare) la pupitrul întâlnirii cu presa și cu Părintele Constantin Necula prezent și el, dar video online.
A fost doar un detaliu cu valoare de simbol care, adăugat numelui produs printr-o joacă de cuminte (cool/cult) dă seamă despre faptul că acest nou concept media își propune să apropie cultura tradițională, aia curată și fermecătoare, și de publicul mai tânăr.
În întâlnirea cu jurnaliștii nemțeni, Părintele Necula și-a adus tributul de închinare pentru oamenii și Raiul din Neamț iar directoarea Nastasă a ținut să puncteze că dezvoltarea proiectului va presupune o apropiere (inclusiv redacțională) de publicul tânăr.

Primul număr al publicației exprimă, evident, rațiunea de a fi a revistei, și prin editorialul Părintelui Necula (Nevoia de Întemeieri / Fiți cool-turi de iubire) și prin pastila lui Carmen Nastasă (Cultura în vreme de pandemie). Și, pentru cei care chiar vor să o citească, chiar sunt articole și abordări pe diverse teme, cu diverse subiecte. Vă stârnim cu două dintre ele: „Bârnadu, sătucul de poveste izolat în munți” și „TOP 3 Cele mai emoționante momente de la Vacanțe Muzicale”.

Colectivul de redacție îi însumează, alături de directoarea instituției de Cultură, pe Constantin Necula, Radu-Cristian Macavei, Talida Cozma, Valentin Andrei, Octavian Popa.

Întreaga conferință de presă, în format VIDEO, mai jos:

D.V.

Lasă un răspuns