Revanșa lui Harbuz! „Eu sunt în PNL, cei care mă trimiteau la tomberonul politic sunt în afara partidului!”

Intrat în PNL Neamț unde a primit și funcția de vicepreședinte, Liviu Harbuz a primit cumva pe tavă și o revanșă oferită de destin: cei care în februarie 2018 îi blocau accesul în această formațiune politică sunt, acum, în afara partidului.
La conferința de presă de acum câteva zile, Liviu Harbuz răspundea la întrebarea Vestea referitoare la diferența între cele două momente (februarie 2018 și conferința de presă în care era prezentat drept liberal cu acte în regulă): „Persoanele care mă trimiteau la tomberonul politic sau la tomberonul politicii românești nu mai sunt membre în Partidul Național Liberal. Astăzi eu sunt într-o echipă cu care rezonez, lângă oameni care mă apreciază și pe care îi apreciez”.

La momentul februarie 2018, PNL Piatra Neamț îl avea ca președinte pe Dragoș Chitic dar era condus de facto de un prim-vicepreședinte care era și consilier local, Romel Bîrjoveanu.

Bîrjoveanu nu a mai fost pe lista PNL Piatra Neamț pentru alegerile din 2020. Cu câteva luni înainte, el și-a pierdut susținerea senatorului Eugen Țapu, care l-a și demis din funcția angajat la biroul său parlamentar.

Între timp, prin siteul pe care îl controlează, Bîrjoveanu s-a înregimentat în tabăra PSD Neamț – Arsene, fostul consilier liberal fiind astfel reconvertit într-un zelos aplaudac PSD. Surse apropiate de Consiliul Județean nu exclud varianta ca acesta să fie răsplătit în scurt timp cu vreun job la CJ sau în una din instituțiile subordonate. Care s-ar adăuga unor alte bonificații…

Cât privește remarca lui Harbuz referitoare la cei aflați acum în afara PNL, poate nu ar strica ideea ca actualii lideri PNL Neamț și PNL Piatra Neamț să fie atenți la unii care ar merita pe deplin, în continuare, eticheta de „infiltrați în PNL”, care furnizează din plin informații interne unor lideri, locotenenți sau sateliți din siajul PSD.

D.V.

Lasă un răspuns