Rețea de țepari prin metoda „Accidentul”, destructurată! Doi membri acționau direct din închisoare!


O rețea de infractori specializați în înșelăciuni prin metoda „Accidentul” a fost destructurată de polițiștii pietreni, ajutați de colegii din județul Iași, informează un comunicat de presă al Poliției Neamț. Oamenii legii au făcut ieri mai multe percheziții în județul Iași și la Penitenciarul de maximă siguranță din Iași
În urma perchizițiilor efectuate au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice şi alte terminale, precum şi sume de bani. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul a 16 dosare penale privind infracțiunile de înșelăciune, în care 7 persoane sunt bănuite de comiterea a 15 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda „Accidentul”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2016-ianuarie 2017, doi bărbați de 36 și 38 de ani aflați în Penitenciarul Iași, ar fi săvârşit, pe raza județului Neamț, 15 infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, fiind sprijiniți de o femeie de 26 de ani și alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, din Neamț și Iași. Prejudiciul cauzat este de 19.000 de lei, numai o parte din bani fiind recuperată.
Polițiștii au reținut doi bărbați de 22 și 26 de ani, din Târgu Frumos, Iași și o femeie de 26 de ani din Iași, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Neamț, cu propunere de arestare preventivă. „Pentru administrarea probatoriului, până în prezent, polițiștii nemțeni au lucrat în cauze neîntrerupt, reușind identificarea persoanelor implicate, respectiv a celor doi deținuți, care sunau persoanele vătămate, solicitându-le bani. Astfel că, prin intermediul altor doi bărbați, de 22 și 26 de ani, care se prezentau cu un autoturism la locuințele victimelor, suma de bani era ridicată și plasată femeii de 26 de ani. La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamț și Iași, cât și polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu Frumos și secțiile arondate”, a mai precizat responsabilul de relații publice al Poliței Neamț.
Cercetările sunt continuate de polițiștii nemțeni pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză, având în vedere că această activitate este extinsă și pe raza județelor învecinate, Bacău și Suceava.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns