Respect! „Nu vreau nimic de pomană, eu vând miez de nucă!”

La vârsta venerabilă la care oamenii se bucură de pensie, o bătrânică munceşte pentru fiecare bănuţ, în stradă, vânzând miez de nucă. Şi nu acceptă nici de pomană, nici vreun ban plătit în plus de un eventual cumpărător.

Emoţionanta poveste a apărut pe facebook şi e relatată într-o postare cu două fotografii şi în comentariile aferente.

„O doamnă la coltul străzii ce vinde nuca… a vrut o colega sa îi dea 5 lei de o cafea și nu a acceptat, a zis ca ea nu cerşește! Am coborât apoi și am cumpărat nucă o punga mare 35 lei… avea mâinile înghețate ,dar foarte curate! Vă invit să cumpărați nuca pentru cozonaci de crăciun. Sunt sigură ca vor ieși delicioși datorita acestei nuci!”, spune contul Coafor Jully , din Piatra Neamţ ataşând şi două fotografii (una cu bătrânica la colţul străzii şi una cu miezul de nucă achiziţionat).

Sunt deja sute de aprecieri, comentarii şi distribuiri la această postare. Redăm câteva dintre comentarii:

Munteanu Alina Foarte frumos! Mii îmi este mila are o vârstă și totuși face ceva pt un bănuț nu sta la cerșit precum alții care sunt buni de munca și nu vor decât degeaba! !! RESPECT! !!

Maria Pitika Bhaa Mama mea a cumparat 2 pungi de la ea si cand ia dat mai multi bani decat trebuia ia dat mamei mele ceilalti bani! Respect!

MihaEla Ela Foarte frumos! Gestul tau face mult pentru ea! De aplaudat asemenea oameni! emoticon wink Nu cere nimic, batranica….insa merita totul!!!! Cine stie cum o sa ajungem noi peste ani….

Alţi internauţi au întrebat şi ei unde este bătrâna, ca să cumpere miez de nucă de la ea. Dintr-o intervenţie ulterioară a celui care a postat, rezultă că se afla în faţa unui salon de înfrumuseţare din Piatra Neam (de pe Bulevardul Traian) dar că între timp plecase din zonă.

D.Vinca

cop batrana

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns