Republica Roman, unde se dă noroc din cur! Voturi? Tot din cur!

„Ce naiba e asta?”, m-a interpelat un amic care mi-a trimis linkul spre articolul de promovare în care susţinerea unui senator pentru un candidat de primar e completată de o poză în care cei doi dau noroc bărbăteşte… din popou! Adică cu fundurile lăfăite în fotolii…

z chelaru oprea (2)

Ce să fie? Încă o dovadă cum amatori şi nepricepuţi îşi bat joc de candidaţi păcălindu-i că-i promovează, că blabla, că aşa vin voturi gârlă.

În primul rând ştirea! Care ştire? Păi nu e ştire! E non ştire! Ştire era dacă candidatul PSD era susţinut de vreun parlamentar de la alt partid sau de un VIP apolitic. Că un senator PSD susţine un candidat PSD, amândoi fiind din Roman e nimic. Poate să fie aşa, poate să nu fie aşa (dar ce parlamentar ar declara că nu-şi susţine colegul de partid?) dar ştirea (fie şi advertorial, adică articol publicitar) nu există, e un fel de compunere scrisă de Ion de la sculărie.

Dar poza face toţi banii. Adică e de râs! Maxim. Cei doi oameni politici (unul consacrat, celălalt în devenire) dau noroc din fund. Din popou, din şezut. Din cur, pe româneşte! Am fost tentat să spun – ţinând cont că, după Revoluţie, romaşcani pătrunşi de patriotism local băteau monedă pe reînfiinţarea judeţului Roman – că aşa o fi în judeţul Roman. Nu ţine! Toată cultura poporului român dar şi a spaţiilor culturale vecine are cutuma datului mâinii în picioare. Indiferent că e vorba de salutul de început („hai noroc, bine că ne vedem”), de final („salut, ne mai auzim!”) sau de parafat o înţelegere, o afacere. De aceea am schimbat „judeţ” cu „Republica Roman”.

z chelaru oprea (1) yyy

Dar nici aşa nu ţine… O căutare pe google arată cum bărbaţii de pe tot mapamondul (mai nou şi femeile) bat palma hotărât stând în picioare. Că e vorba de Obama sau de Putin, de prinţi cu şaluri în cap sau de şefi de trib coborîţi din copaci, nu dau noroc stând în fund… Şi când o fac pentru poză, în afară de faptul că stau în picioare, fie privesc în cadru (adică la obiectiv), fie se privesc în ochi, nu spre coate sau insigne. Am găsit şi câteva excepţii pe net, oameni care dau noroc din scaune cu rotile dar e cu totul altceva, nu e situaţia – Doamne fereşte – a celor doi social-democraţi de la Roman.

A învinovăţi pe cei doi pentru modul în care apar în poză poate e prea mult. Unul e finanţist, celălalt e avocat (şi parlamentar). Eu aş putea pune pariu că senatorul Chelaru nu ar fi aprobat publicarea respectivei poze indiferent de textul pe care îl însoţeşte. Atunci cine şi-a bătut joc de campania Oprea-PSD de la Roman? Evident, în spatele acestui concept tâmpit de marketing sunt doi idioţi: unul care a făcut poza (cu tot cu casetofonul cu abţibilduri din spate, cu ochii personajelor aproape închişi, cu degetele senatorului tăiate de linia mesei, cu capul acestuia pe un fundal fragmentat de liniuţe şi culori diverse etc) şi al doilea care promovează aşa ceva pe post de articol publicitar! Celor doi „meseriaşi” tocmai li se adaugă cohorta de albinuţe PSD de pe net care, cu maximă inteligenţă, distribuie la greu aberaţia de mai sus…

Poporul român – poate mai puţin atent la detalii de marketing dar cu o filosofie existenţială bine aşezată în biblioteca vie – are o vorbă de duh: „Din cur faci treabă, din cur mănânci!”. Probabil că strategii de marketing ai lui Oprea şi ai PSD Roman ţin morţiş să demonstreze că „Din cur daţi noroc, din cur – voturi!”.

Daniel VINCA

CUR, cururi, s. n. (Pop.) Șezut, popou. – Lat. culus.
cur (cúruri), s. n.1. Șezut, fund. – 2. Anus. – 3. Buci. – 4. Fund, parte posterioară sau inferioară a unor obiecte. – Mr., megl., istr. cur. Lat.cūlus (Pușcariu 453; Candrea-Dens., 450; REW 2984; DAR); cf., it. sp. culo, prov., fr., cat. cul, port. cú.Der. curar, s. n. (opritoare la ham);curos (var. cureș), adj. (cu fundul mare); curimănos, adj. (cu bucile mari).
1) cur n., pl. urĭ (lat. cûlus, it. sp. culo, fr. pv. cat. cul, pg. cu). Triv. Partea din apoĭ [!] a corpuluĭ animalelor. Fund: curu paharuluĭ. Coadă: curu căruțeĭ. Pupă: curu corăbiiĭ. Culată: curu tunuluĭ. Pl. m. curĭ (Iron.). Cur mare. A sta saŭ a ședea în cur, a ședea pe partea posterioară a corpuluĭ. Cur de găină, pecingine.

(sursa: dexonline.ro)

cop roman psd

 

 

3 thoughts on “Republica Roman, unde se dă noroc din cur! Voturi? Tot din cur!

  1. Probabil ți-a rămas pe retină, la câte cururi pesediste ai pupat ani de zile până s-au plictisit de tine și ți-au dat un șut în cur! Pre puțin contează barbologia de mai sus. Contează ce proiecte are pentru romaşcani, nu tradițiile politice din vest.

    Admin. 1. Comentariu tipic de postac. 2.Abia asteptam sa nunte proiectele pentru romascani.

  2. Nici măcar nu știți ce dorește să facă acest om pentru Roman și comentați. Acesta fiind un site de specializare, de monitorizare a știrilor, ar trebui să fie folosit un limbaj decent. Dar nu.

    Admin: 1. Ne scuzati ca observam diverse amanunte. Nu, acesta nu e un site de monitorizare.

Comments are closed.