Replică Florentina Luca-Moise: „NORMA DE INSPECTOR ȘCOLAR PENTRU DISCIPLINA ISTORIE EXISTĂ ȘI EU O SUSȚIN!”

În replică la diverse opinii și luări de poziție pe tema subiectului care a declanșat tam-tam la ISJ Neamț (demiterea fostului inspector de istorie, Elena Preda), prof. Florentina Luca-Moise (Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Neamț), a remis un punct de vedere în care anunță inclusiv numirea unui nou inspector pentru această specialitate: Emanuel Bălan.

„NORMA DE INSPECTOR ȘCOLAR PENTRU DISCIPLINA ISTORIE EXISTĂ ȘI EU O SUSȚIN!
Exact cum am spus, 0,5 norma de inspector școlar pentru disciplina Istorie există. Începând de astăzi a fost preluată de domnul profesor doctorand Emanuel Bălan, un cadru didactic care nu aparține politicului, nu a fost ,,confiscat de partide”, ci este un cadru didactic profesionist, implicat, cu disponibilitatea de a organiza examenele și concursurile naționale, așa cum sunt toți colegii mei din Inspectoratul Școlar Județean Neamț, alături de care formez o echipă închegată.

Vă asigur că singura politică a Inspectoratului Școlar Județean Neamț este EDUCAȚIA, având în centru ELEVUL, că voi respecta în continuare fiecare dascăl, coleg, elev și părinte, fiecare partener educațional”, precizează Florentina Luca-Moise.

Șeful ISJ Neamț concluzionează: „Minciuna, ura și ținutul cu dinții de scaun nu sunt repere ale educației nemțene. Vă garantez că, atât timp cât voi fi inspector școlar general, voi fi un inspector al școlii, al tuturor elevilor și al profesorilor din județul Neamț, fără alte strategii politice”.

V.N.