Replică Asaftei: „Domnul Chitic o fi ştiind cum e cu supuşii şi valeţii pe la PDL şi PNL! Nu e cazul ALDE care are un parteneriat asumat, la vedere!”

Alegaţiile primarului Dragoş Chitic care a lipit de ALDE epitetul de „supuşii” PSD nu au rămas fără replică. Ion Asaftei, preşedintele ALDE Neamţ a ţinut să precizeze că „Alianţa naţională dar şi cea din Neamţ, dintre ALDE şi PSD ţine de ceea ce numic gest politic asumat. Sunt alianţe, majorităţi realizate transparent, la vedere, asumat nu pe sub masă sau de pe o zi pe alta, aşa cum fac alţii. Poate domnul Chitic este suporterul bâlbelor şi a jocului de gleznă tip azi cu unii, mâine cu alţii dar consilierii locali şi cei judeţeni din ALDE au arătat că acolo unde au majorităţi la Putere cu cei din PSD sau acolo unde suntem în Opoziţie, punem mereu pe primul plan interesele nemţenilor, ale comunităţilor”.

Cât priveşte termenul de „supuşi” cu care cei de la ALDE au fost gratulaţi de primarul liberal Dragoş Chitic, Ion Asaftei a punctat că: „E şi jenant că intri într-o spirală a controversei de limbaj. Ce să fac eu, să-l învăţ pe domnul Chitic că nu aşa trebuie să vorbească un politician, că dialogul politic trebuie bazat pe argumente, nu pe invective şi insulte? Mesajele nefericite ale domnului primar arată încă o dată că adevăraţii liberali sunt la ALDE şi nu în PNL. Noi cei din ALDE ştim să ne respectăm şi partenerii dar şi adversarii, să înţelegem că în spatele fiecărui ales sunt voturile cetăţenilor pe care-i respectăm înainte de toate. Nici nu mă mai miră un asemenea limbaj de neacceptat între oameni politici civilizaţi. Poate domnul Chitic o fi ştiind cum e cu supuşii şi cu valeţii pe la PDL sau pe la PNL! Nu e cazul de astfel de termeni şi relaţii între ALDE şi PSD care sunt partide serioase, cu aleşi locali şi judeţeni serioşi. Oricât aş încerca să-i găsesc o scuză domnului Chitic, îmi este greu; poate este foarte stresat, supărat că nu-i ies anumite socoteli…”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns