Renegaţii! Consilierii locali Misăilă şi Tihenea, sprijin politic ridicat de ALDE!

Consilierii locali Cătălin Misăilă şi Cristian Tihenea (din CL Piatra Neamţ) nu mai sunt asumaţi politic de ALDE, după deciziile de aseară luate în Biroul Politic Local al Organizaţiei Piatra Neamţ.
Fiecare dintre cei doi sunt vizaţi de mai multe măsuri, referitoare la funcţiile politice dar şi la „divorţul” asumat public de liberal-democraţi, după cum anunţă un comunicat remis Vestea în urmă cu puţin timp.

<<Luând act de neimplicarea efectivă a consilierilor locali Misăilă Ioan-Cătălin şi Tihenea Romulus Cristian în activitatea organizaţiei ALDE Piatra Neamţ dar şi de alte derapaje de la ceea ce înseamnă asumarea unei echipe politice, care vin în totală contradicţie cu Statutul ALDE,
BPL ALDE Piatra Neamţ a decis în şedinţa din data de 12 martie 2020 excluderea celor doi din funcţiile deţinute în acest for şi ridicarea sprijinului politic. Conform statutului, aceste decizii urmează a fi validate de BPJ ALDE Neamţ.
ALDE Piatra Neamţ îşi reafirmă credinţa că politica pentru cetăţean poate fi făcută cu oameni cu adevărat implicaţi, oneşti, cu spirit de echipă, drept pentru care porţile organizaţiei noastre sunt în continuare deschise celor care cred că viaţa politică şi administraţia din Piatra Neamţ au nevoie de o resetare reală>>, anunţă comunicatul respectiv.

“Nu e o bucurie să ajungi la astfel de decizii ferme. Dar spiritul de echipă şi obiectivele comune nu trebuie să fie vorbe în vânt. ALDE Piatra Neamţ are şansa de a deveni o forţă la Piatra Neamţ dar asta este posibil doar prin asumarea de către toţi membrii echipei a aceloraşi reguli şi valori”, a declarat Ciprian Enache, preşedinte ALDE Piatra Neamţ.

Ion Asaftei, liderul organizaţiei ALDE Neamţ spune cât se poate de clar că deşi deciziile trebuie validate în forul judeţean superior va fi vorba, efectiv, de un vot prin care se va lua act de decizia de la municipiu: “ALDE este o echipă care pune pe primul loc oamenii şi valorile primordiale ale românilor. Acestea sunt nenegociabile şi de aceea sunt necesare uneori şi astfel de măsuri, să le spunem, chirurgicale. Am aflat de decizia colegilor din organizaţia municipală şi, probabil, validarea acesteia în forul judeţean va fi o formalitate pentru că, fiind şi liberali şi democraţi, chiar punem preţ şi pe o anumită autonomie a organizaţiilor locale dar şi pe idea de democraţie internă”.

Conform legislaslaţiei administrative actuale, ridicarea sprijinului politic nu conduce automat şi la pierderea mandatelor de consilieri locali (care ar opera, de exemplu, la excludere). Deciziile luate de ALDE arată, astfel, un mesaj clar dar dublat de o anume eleganţă care dă de înţeles că partidul nu coboară până acolo, fiind şi doar câteva luni până la alegeri, încât să dubleze despărţirea de certuri prin instanţe (care ar putea urma unei excluderi care duce la pierderea de mandat).
Rămâne de văzut dacă cei doi consilieri locali vor arăta şi ei aceeaşi bărbăţie şi eleganţă şi vor demisiona, din proprie iniţiativă, din funcţiile administrative obţinute după candidatura pe lista ALDE.

D.VINCA

3 thoughts on “Renegaţii! Consilierii locali Misăilă şi Tihenea, sprijin politic ridicat de ALDE!

  1. La muncă băieți. Dragusanu v-a promovat sa ajungeti consilieri si voi l-ati trădat cu prima ocazie. Cu caracterul pe care îl aveti nu o sa fiti primiți nicăieri. Nu mai pupat voi vreodata pozitie de consilier local. Pa.

  2. Niste nulitati politice, ca de altfel majoritatea . In 4 ani de mandat in consiliul local nu au facut nimic, Nu am auzit de nici un proiect cu impact. Zero. Niste oportunisti.

Lasă un răspuns