“Reinvierea” Spitalului Bicaz

DSC_0290_exposure_resize 

Astazi, a rasarit soarele si pe  Valea Muntelui. Localnicii si-au vazut implinit visul. Spitalul Bicaz, spitalul lor si-a redeschis portile. Acum pot beneficia de servicii medicale chiar la poalele barajului Bicaz si nu mai sunt nevoiti sa stea cu frica in san ca pana  ajung la Piatra Neamt trebuie sa se pregateasca de ce este mai rau. Cei mai dezavantajati au fost locuitorii din Borca, Farcasa, Poiana Teiului, Grinties si Ceahlaul, care aveau de parcurs cu ambulanta pana la cea mai apropiata unitate spitaliceasca si 130 km,  cu transfer in Bicaz.

La evenimentul care a adus atata bucurie pe Valea Muntelui a participat si ministrul Nicolae Banicioiu, care a fost primit cu aplauze. Alaturi de acesta s-au aflat parlamentari de Neamt in frunte cu Ionel Arsene, presedintele organizatiei PSD – dar şi Ioan Munteanu, Vlad Marcoci etc -, prefectul judetului Vlad Angheluta, vicepreşedintele Emilia Arcan de la Consiliul Judeţean, responsabili din cadrul institutiilor de sanatate.

Redeschiderea spitalului a fost o promisiune, tinuta de actuala guvernare. “Premierul Victor Ponta a promis pe scena de la Sala Sporturilor, în luna mai, redeschiderea acestui spital. Acum se întâmplă acest fapt… E încă o dovadă că Victor Ponta e un om de cuvânt, că guvernează pentru oameni”, a declarat deputatul Ionel Arsene.

În cuvântul său rostit în faţa sutelor de oameni veniţi la eveniment, ministrul Nicolae Bănicioiu a punctat că redeschiderea spitalului este efectul demersurilor făcute de administraţia locală, de cetăţeni şi de deputatul Ionel Arsene “care de câte ori ne vedeam la Bucureşti, îmi spunea într-una, <<domnule, haidem să redeschidem spitalul!”.

Pentru luna noiembie, Spitalul Bicaz a primit finantare de 168.600 de lei, pentru 50 de paturi spitalizare continuă şi zece paturi pentru spitalizare de zi. Odată cu reluarea activitătii spitalicesti, autoritătile reactiveaza o farmacie, o sală de mici interventii, o alta de sterilizare, laboratoarele pentru analize medicale, radiologie si recuperare, precum si un cabinet pentru diabet zaharat si o sală de tratamente.

In 2011, zeci de oameni au iesit in strada, dupa ce Guvernul Boc a inchis spitalul Bicaz care deservea o populatie de aproape 60,000 suflete. Nou nascuti, prescolari, scolari, salariati, pensionari, cu totii au fost nevoiiti ca timp de aproape 4 ani sa cerseasca atentia cadrelor medicale de la alte unităţi sanitare.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns