Reîntregirea familiei pentru o zi

Ziua Familiei Ozana Tg. NeamtData  de 15 mai a marcat în intreaga lume Ziua Familiei în toate centrele de plasament la nivel modial. Deoarece în Neamț mulți copii au ajuns în grija autorităților datorită diverselor cauze precum abandonul, lipsurile din familie sau fiind chiar victimele violenței,  aceștia sunt foarte receptivi la ideea de familie, și se bucură când sunt vizitați de rude.

Din acest motiv Direcția de Protecție și asistență Socială a organizat duminică, un eveniment prin care au invitat un număr cât mai mare de frați, surori, bunici, părinți sau alte rude să serbeze această zi împreună.

„Toată activitatea noastră – fie din perspectiva familiei în dificultate, a respectării drepturilor copilului ori a persoanelor vârstnice sau cu dizabilități – este orientată către susținerea celor vulnerabili și, implicit a familiilor. Familia ar trebui să fie locul în care copiii să crească frumos, iubiți și ocrotiți. Din păcate, nu se întâmplă mereu așa, motiv pentru care ne-am dorit ca și copiii noștri din centre să simtă că sunt iubiți de părinții sau de rudele lor. Ne-am propus ca în această zi specială să reunim familiile celor din centre și ne bucurăm că au răspuns foarte mulți aparținători invitației noastre, semn că le pasă și că există speranță. A fost o zi emoționantă, plină de sensibilitate și ne-am dori ca părinții să-i viziteze cât mai des, fără a aștepta invitația noastră sau o zi specială“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Amintim că la ora actuală 1600 de copii din județ sunt departe de familie. 400 dintre aceștia se află în centrele de plasament, 550 în grija asistenților maternali, peste 90 locuiesc în centre familiale private și 510 se află în plasament familial.

George Teodorescu

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns