Regal! Super festival medieval la Târgu Neamț / 150 FOTO


Au răsunat buciume, puști, tunuri, zăngănit de săbii dar și acorduri de dans – asta s-a întâmplat ieri la Târgu Neamț, în prima zi a Festivalului Medieval „Zilele Cetății Neamț”.
Manifestările au loc și în Cetate și în Parcul din apropiere și ieri echipa Vestea a luat în cătarea aparatelor doar parcul.
Și începem cu o concluzie: Festivalul Medieval stârnit cu ceva ani în urmă de autoritățile locale din Târgu Neamț (când s-a făcut saltul de la simpozioane de nișă la activități dedicate și publicului larg și turiștilor), desfășurat – evident – în parteneriat cu autorități județene, chiar este una din acțiunle de marcă din Neamț, cu impact și potențial și în comunitate dar și cu adresabilitate și rezonanță spre turiști.

Străjeri, domnițe, cavaleri, VIP-uri…

Deschiderea oficială a fost ieri, la ora 16, în parc…

Pe scenă s-au flat primarul Daniel Harpa, prefectul Adrian Niță, Carmen Nastasă de la „Carmen Saeculare”, reprezentanți ai CJ sau ai Complexului Muzeal, Florentina Moise (șefa de la ISJ), deputații Oana Bulai, Remus Munteanu, Ciprian Șerban iar partea frontală a fost mai minunată ca niciodată cu străjeri, domnițe, cavaleri.
Primarul Harpa a trecut în revistă implicarea co-organizatorilor și partenerilor dar și faptul că Târgul e un reper important pe harta turismului nemțean, directoarea Nastasă a punctat ideea că mereu, în spatele sau alături de un viteaz e și o domniță și a făcut apel la concordie politică atunci când e vorba de organizarea unor astfel de evenimente.

După partea cu discursuri a urmat o premiere a elevilor cu rezultate deosebite și, simbolic, oficiile de înmânare a unor diplome au fost realizate de șefa ISJ și de cei 3 deputați…

Meșteri, bucătari, bijuterii, arome…

În timp ce oficialii au plecat la Cetate, unde erau progamate alte manifestări, obiectivul aparatelor Vestea a făcut o tură pe cele două alei speciale: cu minunății ieșite din mâna meșterilor populari și cu ceaune fermecate:

V.N.