Rediu, Primărie fără… viceprimar!

Caz interesant în comuna nemţeană Rediu care, de vreo 2 săptămâni, funcţionează fără viceprimar. La şedinţa dedicată „executării” viceprimarului (PNL) Vasile Braiş au participat doar cei 10 consilieri PSD, Braiş şi ceilalţi 4 consilieri PNL absentând cu motivaţia „ne-am săturat de acest circ pe care-l face primarul Vasile Motfolea”.

Votul a fost o formalitate, 10 voturi exprimate, 10 voturi pentru, adică 2/3 din numărul total de consilieri, aşa cum spune legea. Cu siguranţă că Braiş va contesta această decizie şi nu e exclus să facă şi unele plângeri penale după cum spun sursele Vestea, argumentul său fiind că a fost dat jos din funcţie prin sfidarea unei hotărâri judecătoreşti existente.

Pe scurt, Braiş a ajuns pe această funcţie imediat după alegerile locale din 2016. La nici două luni (după ce a înlocuit 3 consilieri PSD pe care i-a considerat trădători), primarul Motfolea şi maşina de vot PSD a votat debarcarea vicelui. Braiş a atacat în instanţă, solicitând anularea actului administrativ şi suspendarea acestuia pânî la judecarea pe fond. A obţinut în scurt timp suspendarea, adică reintegrarea pe funcţia de viceprimar până la terminarea procesului ceea ce a echivalat şi cu părăsirea funcţiei de către vicele agreat de tabăra PSD

Braiş a câştigat apoi şi procesul pe anularea HCL dar tot el a făcut recurs nefiind mulţumit de cuantumul despăgubirilor. Tocmai asta acuză Braiş acum, că nefiind terminat procesul pe „anulare”, prin demiterea sa, cei 10 consilieri PSD ar fi încălcat hotărârea judecătorească de suspendare a precedentei HCL şi de repunere a sa în funcţie.

Cert este că – surprinzător! – la votul de la această ultimă şedinţă, PSD nici nu a propus şi validat un alt viceprimar.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns