Recunoștință! Draga Olteanu Matei, nume de stradă în Piatra Neamț!


Gest de recunoștință față de memoria îndrăgitei actrițe Drag Olteanu Matei – o stradă din Piatra Neamț va purta numele celei care a petrecut ultimii ani din viață în acest oraș, anunță primarul Andrei Carabelea.

„Acum un an a trecut la cele veșnice îndrăgita noastră actriță, Draga Olteanu Matei. Acum avem obligația să o cinstim pentru întreaga sa activitate artistică și pentru proiectele dedicate publicului din Piatra Neamț. (…)

Astfel, pentru a-i păstra vie amintirea, o stradă din apropierea Lacului Batca Doamnei, aproape de locul unde și-a petrecut ultimii ani din viață, îi va purta numele”, spune primarul Carabelea.

Cu un palmares greu de egalat (a jucat în 90 de filme, în peste 50 de piese de teatru și 100 de roluri TV de-a lungul unei cariere de 55 de ani), Draga Olteanu Matei a fost îndrăgostită de Piatra-Neamț, unde a avut de-a lungul carierei apariții memorabile în producțiile de teatru și divertisment pe scena teatrului Tineretului și a Casei de Cultură, punctează Carabelea. Tot aici, marea actriță s-a retras definitiv din 2007, după pensionare, continuând să se implice în proiectele culturale și în trupa de actori amatori “Teatrul Vostru”.

D.V.

Lasă un răspuns