RECORD NEDORIT: 9 incendii în 2 zile!

INCENDIU - PITESTI

De mult timp nu s-au mai confruntat pompierii militari nemţeni cu aşa avalanşă de incendii. În două zile (de vineri seara până duminică seara) nu mai puţin de 9 intervenţii ale celor de la ISU au dus la limitarea unor nenorociri care, altfel, puteau avea dimensiuni mult mai mari. Ştefan cel Mare, Mărgineni, Girov, Hangu, Târgu Neamţ, Alexandru cel Bun, Piatra Neamţ – acestea sunt localităţile în care, familii întregi puteau rămâne, în prag de iarnă, cu cerul acoperiş deasupra capului dacă nu interveneau pompierii militari, vecinii şi chiar pompierii voluntari.

Vineri, 24.10.2014, la ora 17:32, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Cârligi, comuna Ştefan cel Mare. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi opt voluntari a SVSU Ştefan cel Mare, cu o autospecială de stins incendii. Forţele de intervenţie au lichidat incendiul după o oră, fără ca acesta să se extindă. În urma evenimentului a ars acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de 70 mp. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum deteriorat.

Sâmbătă, 25.10.2014, la ora 01:20, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o gospodărie din localitatea Mărgineni. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, şi cinci voluntari a SVSU Mărgineni, cu o autospecială de stins incendii. Forţele de intervenţie au lichidat incendiul după acţiuni ce au durat două ore, fără ca acesta să se extindă. În urma evenimantului au ars grajdul, pe suprafaţa de 50 mp, 500 kg. de lucernă şi 1 mc lemn de foc. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

Sâmbătă, 25.10.2014, la ora 02:48, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Gura Văii, comuna Girov. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Militarii au lichidat incendiul după acţiuni ce au durat o oră, fără ca acesta să se extindă. În urma evenimentului a ars un perete din şipcă de lemn şi lut, pe o suprafaţă de 2 mp. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de elementele combustibile ale peretelui.

Sâmbătă, 25.10.2014, la ora 11:57, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Chiriţeni, comuna Hangu. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului a Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. A ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Duminică, 26.10.2014, la ora 00:35, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din oraşul Târgu Neamţ. La locul indicat s-au deplasat 13 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, incendiul cuprindea acoperişul casei. Militarii au localizat incendiul şi au acţionat timp de o oră pentru lichidarea acestuia. În urma evenimentului a ars acoperişul casei, pe suprafaţa de 120 mp. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum deteriorat.

Duminică, 26.10.2014, la ora 01:58, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. A ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Duminică, 26.10.2014, la ora 17:47, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din oraşul Târgu Neamţ, Strada Ştefan cel Mare. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. A ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Duminică, 26.10.2014, la ora 19:31, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la apartamenul unui bloc de locuinţe din oraşul Târgu Neamţ, Strada Ştefan cel Mare. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. A ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Duminică, 26.10.2014, la ora 23:13, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu în municipiul Piatra Neamţ, Strada Ţărăncuţa. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, flăcări de peste zece metri cuprindeau una din case, o bucătărie de vară şi o magazie, în totalitate, şi acoperişul celei de-a doua case, pe jumătate. Militarii au limitat extinderea flăcărilor la casa afectată pe jumătate, apoi au acţionat timp de patru ore şi jumătate pentru stingerea incendiului. În urma evenimentului au ars şapte păsări, acoperişul unei case de locuit (40 mp) şi jumătate din acoperişul celeilalte (40 mp), o magazie, o bucătărie de vară, 2 mc lemn de foc, o motocicletă şi un aparat de sudură, sau degradat elementele de mobilier şi electrocasnice din cele două locuinţe. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine şi neprotejat faţă de materialele combustibile.

vestea.net / sursa: comunicat ISU Neamţ

 

Lasă un răspuns