Record de viteză pe DN 2: 188 kilometri pe oră

radar
Un șofer de 43 de ani din Pildești a reușit să atingă un record negativ în materie de viteză, informează Poliția Neamț. Acesta a fost surprins de aparatul radar, sâmbătă după amiază, circulând pe DN 2 cu o viteză de 188 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde era restricție de viteză de 70 kilometri pe oră.
Tot sâmbătă, alţi doi bărbaţi care conduceau autoturismele pe DN 2, în localitatea Secuienii Noi, au fost depistați cu viteza de 118 km/h, respectiv 148 km/h. În fiecare dintre cele trei cazuri, polițiștii au aplicat șoferilor amenzi de 1125 lei şi le-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.
Pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în perioada 25.11-27.11.2016, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive, pe DN2, tronson de drum ce prezintă un risc crescut de accidente. La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, au participat efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, radarele folosite fiind amplasate în sistem cascadă”, a declarat inspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.
În urma activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, 150 de abateri privind depășirea limitei legale de viteză. Pentru depăşirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. Totodată au fost înregistrate cu aparatura video abateri, pentru care vor fi încheiate, în lipsă, procese verbale de constatare a contravenţiei. În urma controalelor efectuate în trafic a fost depistat un bărbat de 32 de ani din Târgu Neamţ, care conducea un vehicul având permisul de conducere reţinut.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns