Recomandări de la Poliție, în ton cu avertizarea de vreme rea


Având în vedere avertizarea meteorologică, de cod galben și portocaliu de ninsori și viscol, polițiștii nemțeni vin cu o serie de recomandări destinate atât șoferilor, cât și pietonilor și celorlalte categorii de participanți la trafic. Redăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă al Poliției Neamț.
Recomandăm să porniți la drum numai după ce v-ați interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți şi situaţia meteorologică existentă. Este imperativ ca autovehiculele să fie echipate corespunzător pentru a circula în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.). Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente,  un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.
De asemenea, toţi conducătorii auto trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă și evitați depășirile riscante, adaptând în permanență viteza la condițiile de carosabil. În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare”.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.