Recital de romanțe rusești / Parfum de crizanteme

sopranaÎn cadrul stagiunii artistice 2014-2015, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, prezintă miercuri, 12 noiembrie 2014, ora 17.00, la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu din Piatra-Neamț, recitalul de romanțe rusești „Parfum de crizanteme”, susținut de soprana Anastasia Buruian, acompaniată la pian de Mihaela Spiridon.

Intrarea este liberă!

…………………………………..

 

ANASTASIA BURUIAN s-a născut în Republica Moldova, unde a urmat cursurile Liceului de Artă din Bălţi şi ale Institutului de Arte Gavriil Musicescu din Chişinău – specializarea canto, promoţia 1983. După absolvire, timp de paisprezece ani a fost solistă la Teatrul de Operă şi Balet din Chișinău, Republica Moldova. Este angajată la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Filiala Piatra-Neamţ din anul 1999, unde este conferenţiar universitar doctor la clasa de canto clasic. A pregătit de-a lungul timpului numeroase generaţii de studenţi, parte dintre ei aflându-se actualmente la diferite instituţii de prestigiu din ţară. Este colaborator permanent al Operei Române din Cluj-Napoca. Cu un palmares deosebit de bogat (repertoriul său cuprinde lieduri, romanţe şi rolurile principale din operele Dama de pică, Evghenii Oneghin, Trubadurul, Sora Angelica, Madama Butterfly, Paiaţe, Idomeneo, Nunta lui Figaro, Don Giovanni), Anastasia Buruian a susţinut nenumărate turnee în ţară (Bucureşti, Cluj- Napoca, Timişoara, Galaţi, Sibiu) cât şi în străinătate (fosta Uniune Sovietică, Italia, Franţa, Spania, Anglia, Olanda, Belgia, Elveţia, Germania).

 

MIHAELA SPIRIDON este absolventă a Conservatorului Ciprian Porumbescu din București. Pianist cu experimentată și bogată activitate, a susținut concerte și recitaluri individuale sau camerale în compania unor nume consacrate ale artei interpretative naționale și internaționale și este solicitată frecvent la diferite cursuri de măiestrie și la prestigioase competiții europene: Concursul Internațional de Pian Citta di Cantu, Concursul Internațional de Canto Umberto Giordani și Concursurile Internaționale de Vioară Viotti, Rodolfo Lipizer și George Enescu. Inițiator și fondator al Concursului Internațional de Pian Carl Czerny, al Concursului Internațional de Vioară Ion Voicu și al Stagiunii muzicale permanente susținută de Facultatea de Muzică Piatra-Neamț la Onești, participă la emisiuni culturale televizate și a publicat cinci volume de specialitate. Este doctor în Interpretare muzicală, conferențiar universitar titular la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca și colaborator permanent al Filarmonicii Mihail Jora din Bacău.

 

 

 

Lasă un răspuns