Reciprocitate la votat amendamentele în CL


Ședința extraordinară a Consiliului local pietrean ce a avut loc ieri după amiază a consemnat o atmosferă cât se poate de degajată, lipsită de orice animozități. Dacă la întâlnirile de lucru precedente aleșii locali din coaliția majoritară și consilierii liberali în frunte cu primarul Dragoș Chitic nu au ratat nicio ocazie de a se contrazice – verbal și mai apoi prin vot –  ședința de ieri a fost una în care contrele au lipsit cu desăvârșire. Mai mult decât atât, toți aleșii locali au votat în bloc, în favoarea unicului proiect înscris pe ordinea de zi – aprobarea bugetului pentru anul în curs.
Totuși, hotărârea nu a fost adoptată decât după depunerea și aprobarea unor amendamente, propuse atât de majoritatea PSD-PMP-ALDE, cât și de liberali. Momentul votului fiecărui amendament în parte a fost marcat de reciprocitate, în condițiile în care majoritarii au aprobat amendamentele colegilor liberali, la fel cum și aceștia din urmă au spus da, prin vot, propunerilor venite de la PSD, PMP și ALDE.
Dacă cele mai multe amendamente au vizat domeniul educației – vezi știrea inițială AICI – au mai existat și propuneri privind lucrările de reparație a străzilor din oraș. Astfel, consilierii locali au decis mutarea unor fonduri de la alte capitole spre infrastructură.
Consilierul PSD Victor Marghidan a reușit să obțină relocarea a 195 mii lei de la un alt capitol bugetar, către reparația străzilor din municipiu. „Văzând centralizatorul cu necesarul lucrărilor ce ar trebui făcute pe străzile din oraș, am considerat că asupra acestui capitol trebuie să ne aplecăm cu foarte mare atenție”, a spus social-democratul.
Costurile pentru lucrările de reparații ce urmează să fie demarate la finele lunii martie pe străzile din Piatra Neamț vor fi oricum mai mari decât suma aprobată în ședința de ieri a aleșilor locali, dar primarul Dragoș Chitic a dat asigurări că acest domeniu va face obiectul unor rectificări bugetare ulterioare.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns