Reacțiile prefectului Niță după votul nelegal din CJ: „Felicitări, domnule președinte!”, „Nu se impunea vot secret, întrucât pesoană decedată”

Prefectul Niță și șefii lui (dpdv politic sau de altă natură)

Chin mare la Prefectura Neamț să găsească o chichiță să nu declanșeze procedura prealabilă pentru votul nelegal (ca formă de exprimare, nesecret) de la proiectul 2 de pe ordinea de zi a ultimei ședințe prin care a fost decernat titlul de cetățean de onoare unui general decedat.
Zelul de a căută scuze sau aparențe de legalitate pentru votul respectiv a fost cu atât mai mare cu cât nelegalitatea cu carul a fost comisă sub privirile îngăduitor-admirative ale Prefectului Adrian Niță care a participat la acea ședință și care, după doar câteva ore, scria obișnuita postare pe facebook, tip militant PSD, cu „felicitări, domnule președinte!”.

După ce presa din Neamț (Vestea și Mesagerul de Neamț) au punctat încălcarea flagrantă a legii la acel vot și după ce Prefectul (care conduce instituția care are atribuții fix pe linia de legalitate a actelor administrative) a fost întrebat concret dacă va demara sau nu procedura prealabilă (pe un grup Prefectură-Presă), în urmă cu câteva minute a venit și răspunsul Prefectului PSD despre derapajul din CJ-ul condus de PSD: Nu e cazul!

<In legătura cu acordarea titlului de “Cetățean de Onoare” pentru domnul General Ioan Nițică, întrucât hotărârea are un caracter constatator, de recunoaștere a meritelor unei personalități decedate și nu are ca efect nașterea unor drepturi sau obligații juridice, aparatul de specialitate al Prefecturii apreciază că nu se impunea efectuarea procedurii de vot secret>, a declarat, prin mesaj scris, Prefectul Niță.

Tot Niță era cel care în seara de luni, la câteva ore după ședința respectivă, după ce mai participase și la altă acțiune festivistă pusă în scenă (la TT) întru gloria și imaginea lui Ionel Arsene, transmitea public ode și osanale pentru șeful său de partid (recent condamnat penal, nedefinitiv.

<Am participat astăzi la ședința festivă a Consiliului Județean Neamț, prilejuită de aniversarea a 30 de ani de la constituirea forului legislativ nemțean. M-am bucurat să îi revăd pe o parte din foștii conducători ai județului si să îi omagiem pe cei care nu mai sunt printre noi!
A fost o ședință emoționantă deoarece i-a fost acordat post mortem titlul de “Cetățean de onoare al Județului Neamț” generalului de brigadă cu o stea Ioan Nițică.
Felicitări președintelui Ionel Arsene si tuturor angajaților Consiliului Județean Neamț pentru munca depusă și pentru proiectele implementate la nivelul județului nostru!
La mulți ani, Consiliul Județean Neamț!> – acesta este mesajul absolut obedient de luni seara prin care Prefectul (reprezentantul Guvernului ]n teritoriu) își îndeplinea și el norma de ode la adresa Baronului condamnat penal (cu drept de apel).

În acest context, dificila „extorsiune” explicativă pusă de prefect pe seama juriștilor Prefecturii (deși a fost întrebat, Niță nu a răspuns dacă aceste justificări au fost date în scris și semnate!…) nu poate decât să contureze tabloul administrației județene din Neamț, un fel de Republica Mazăre de acum cîțiva ani.

Cu siguranță, juriștii Prefecturii știu că legea nu se interpretează (nici măcar când e vorba de „viu” sau „decedat”):

6) Consiliul local poate stabili ca unele hotărâri să fie luate prin vot secret. Hotărârile cu caracter individual cu privire la persoane sunt luate întotdeauna prin vot secret, cu excepțiile prevăzute de lege” (art 139, alin 6, Codul Administrativ).

Iar excepțiile „prevăzute de lege” nu sunt nicicum pentru „personalități decedate” așa cum se menționa prin copiuțele care circulau azi între etajele 1 și 2 de la Prefectură/CJ.

Daniel VINCA

One thought on “Reacțiile prefectului Niță după votul nelegal din CJ: „Felicitări, domnule președinte!”, „Nu se impunea vot secret, întrucât pesoană decedată”

 1. Alta luna trecuta pentru dl.prefect fara sa faca nimic,alti 200 milioane incasati degeaba.
  Asa se fura banii in Neamt.
  Cu salarii aberante,nejustificate si nemeritate si cu PNDL unde hotiile/comisioanele au ajuns la 50-60%.

  La Garcina bugetul pentru lucrarile de apa/canal a fost de 100 milioane iar cei care au ofertat sa faca lucrarea cu 26 milioane au fost amenintati sa NU PARTICIPE pentru ca lucrarea a fost cu dedicatie.
  S-au furat 74 milioane RON.
  DNA a fost sesizat.
  Cam asa s-a ”derulat”tot PNDL-ul.Un mega JAF de proportii biblice.

Lasă un răspuns