Reacțiile nemțenilor la demiterea lui Alui Gheorghe: Furie, petiție online, miting!


Demiterea din funcție a directorului Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, Adrian Alui Gheorghe, a stârnit un val de reacții de amploare în întreg județul. În scopul de a obține revocarea deciziei de înlocuire a șefului Bibliotecii Județene, a fost inițiată o petiție online ce urmează să fie înaintată președintelui Consiliului Județean Neamț, document ce poate fi consultat și semnat AICI
Inițiatorii petiției atrag atenția asupra activității extrem de prolifice a scriitorului și omului de cultură Adrian Alui Gheorghe, care în loc de o medalie pentru întreaga sa activitate a fost „răsplătit” cu înlocuirea din funcție.
Decizia a fost luată la finele lunii trecută, după ce comisia de evaluare a raportului de activitate al managerului Bibliotecii Județene l-a notat pe aceste cu 6,89, nota minimă de care ar fi avut nevoie pentru a-și continua mandatul fiind 7.00. La fel ca și în cazul lui Adrian Alui Gheorghe, și directorul Complexului Muzeal Județean Neamț Iulian Ghercă, dar și directorul TT-ului, Liviu Timuș, și-au pierdut mandatele de conducere a instituțiilor, în urma acelorași evaluări ale activității, notate insuficient.
În semn de solidaritate pentru nedreptatea făcută celor trei instituții culturale-reper ale județului Neamț, sâmbătă după amiază este programat un miting de protest, intitulat „Nemțenii apără cultura: Cerem revocarea destituirilor”. Manifestarea va avea loc cu începere de la ora 18.00, în fața Teatrului Tineretului.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns