Reacţii la cazul jurnalistului reclamat la Protecţia Copilului! Coşerariu: Şi eu îmi exploatez copilul; i-am cumpărat şi o chitară!

 

Reacţiile la cazul jurnalistului anchetat de Protecţia Copilului Neamţ după o reclamaţie anonimă (în care este acuzat că îşi exploatează fiul de 15 ani pentru că minorul… filmează şi pozează) curg într-una de aseară, de când cazul a fost făcut public de cel reclamat dar şi de Vestea.

99% din reacțiile de pe internet (dacă nu chiar toate) exprimă clar opinia că anonimul care a făcut respectiva reclamație este o persoană frustrată cu accente de paranoia și este felicitat copilul care are astfel de activități în timpul liber dar și părinții lui care l-au crescut și educat dezvoltându-i pasiunea, investind în acest hobby al puștiului (camerele foto-vide, calculatorul pentru montaj costă niște bani, totuși…).

Una din primele reacții pe care Vestea o publică este a polițistului Marius Coșerariu, președintele Adociației Culturale EU CRED și fondatorul Grupului Folkk cu același nume, care a avut ocazia să-l cunoască și pe minorul vizat (Flavius Corfu) și pe tatăl acestuia, inclusiv la filmarea unui videoclip produs de Vestea și TVM (Iartă-mă, mamă).

Cititi si: Jurnalistul Ionuț Corfu reclamat la Protecția Copilului pentru că… fiul lui filmează!

Coșerariu consideră că un astfel de reclamant este un „mizerabil” şi că el, la rândul său, „exploatează” pe copiii cărora le dezvăluie apoi tainele studiului la chitară, îi duce la concursuri unde aceştia câştigă premii şi reprezintă cu cinste comunele din care fac parte (Taşca, Bicazul Ardelean, Dămuc) şi judeţul Neamţ. Coşerariu recunoaşte că şi el îşi „exploatează” propriul fiu, căruia i-a cumpărat chitară şi pe care l-a îndrumat de mic să cânte.

<<Cât de mizerabili pot fi unii!!! Cum poți fi atât de redus la minte încât să ataci un jurnalist precum Ionut Corfu, prin fiul său??? În ceea ce-l privește le Flavius Corfu, știu doar atât: și eu mi-aș dori să-mi „exploatez” copiii de la Asociația Eu cred, în așa fel încât să mă întorc de la concursuri, festivaluri și alte evenimente de gen cu premii și diplome. Acești dobitoci, care reclamă astfel de mojicii nu știu ce înseamnă pasiune, hobby. Flavius e un copil minunat, un adolescent plin de viață, pasionat cu adevărat de fotografie. Iar tatăl său, Ionuț este un adevărat părinte, care simte pasiunea fiului și îl sprijină pentru a-și pune în practică visul. Eu, la rândul meu, îl „exploatez” pe fiul meu cel mic, cumpărând-I o chitară. Tot așa, mai știu un exploatați, Daniel Vinca, cel care-l „exploatează” fără milă pe minunatul său fiu, George Vinca, trimițându-l vara să filmeze prin tabăra „Dăm Folk”, la spectacole, în clipuri etc. Of…>>, spune Marius Coşerariu.

Marius Coşerariu şi cele două preotese (Cristina Marin si Elena Ropotoaia) care formează Grupul Folk EU CRED (şi care sunt instructori pro bono pentru zeci de copii de pe Valea Bicazului) au primit în urmă cu mai bine de un an Trofeul de Excelenţă la Gala Ambasadorilor organizată de Consiliul Judeţean Neamţ pentru felul în care reprezintă judeţul, una din performanţele recente la acel moment fiind realizarea videoclipului „Stăpâni la noi acasă” care a ajuns între timp la peste 1.000.000 de vizualizări.

Cititi si: Jurnalistul Ionuț Corfu reclamat la Protecția Copilului pentru că… fiul lui filmează!

Mai jos, videoclipul piesei IARTĂ-MĂ MAMĂ, cu Grupul EU CRED, la filmările căruia a participat şi minorul „exploatat” Flavius Corfu dar şi un clip making-of (adică din culisele de la filmări).

……………

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns