Reacție promptă a conducerii Liceului Cartianu după bătaia filmată: sancțiuni pentru 3 elevi!

Conducerea Liceului Gheorghe Cartianu din Piatra Neamț a făcut o ancheta administrativă promptă după cazul cu bătaia de ieri (prezentat în Vestea), a propus sancționarea a 3 elevi și a informat și Inspectoratul Școlar despre măsurile luate.

Cei trei elevi care vor fi sanționați cu mustrare sau scăderea notei la purtare sunt elevul care lovește, elevul care în filmare apare ca lovit (dar care și el ar fi contribuit la stârnirea conflictului) dar și elevul care a filmat și a postat scena pe rețelele de socializare (gest interzis de Legea Educației).

<<Am cerut și am primit cât de repede s-a putut o informare de la doamna director Paleu. Din informare rezultă că cei din conducerea școlii nu au știut de incident ieri, când acesta a avut loc, ci au aflat azi-dimineață, după ce a apărut în presă. Au fost luate niște măsuri – deocamdată la nivel de propunere, urmând ca acestea să fie validate de forul competent – graduale, în funcție de gravitatea faptelor. Sperăm ca aceste semnale dar și măsurile luate să fie înțelese corect de toți cei care fac parte din sistemul de educație>>, a precizat inspectorul general adjunct Ioan Milea, de la ISJ Neamț.

Citeste si VIDEO Bătaie între elevi la Liceul Cartianu din Piatra Neamț! Rafală de 4 palme și un pumn în 16 secunde / octombrie 2018
Vocea elevilor despre bătaia de la Liceul Cartianu: „Lipseşte dialogul real profesori-părinţi-elevi. Degeaba facem campanii de formă…”

<<Nu e un eveniment plăcut, nu sunt adepta ascunderii gunoiului sub preș dar, din fericire, nici nu e cel mai grav episod care, din păcate, poate avea loc în școlile din România. Comisia din școală care a analizat incidentul a ajuns la niște concluzii pe care le/am remis și conducerii Inspectoratului. Deocamdată vorbim de niște propuneri de sancțiuni care, din câte îmi dau eu seama, poate cu ușoare reajustări, au toate șansele să fie validate. E vorba de doi elevi din clasele mari, de profesională, implicați în conflictul spontan. Nu sunt adepta exmatriculării decât în cazuri de o gravitate ieșită din comun pentru că interesul adolescenților este ca ei să rămână în sistemul de învățământ. E ușor să exmatriculezi dar menirea noastră de dască este să educăm și asta trebuie să facem>>, a precizat profesorul Mariana Paleu, directorul Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu.

Citeste si VIDEO Bătaie între elevi la Liceul Cartianu din Piatra Neamț! Rafală de 4 palme și un pumn în 16 secunde / octombrie 2018
Vocea elevilor despre bătaia de la Liceul Cartianu: „Lipseşte dialogul real profesori-părinţi-elevi. Degeaba facem campanii de formă…”

Daniel VINCA
sursa foto: ISJ Neamt

Comentarii Facebook

One thought on “Reacție promptă a conducerii Liceului Cartianu după bătaia filmată: sancțiuni pentru 3 elevi!

  1. Daca mergeti la liceul respectiv si va uitati la avizier veti vedea ca majoritatea celor admisi in clasa a 9 a din acest an 2018 au intrat cu media de 5 si asta ma refer la peste 80% din elevi. Deci nu-i poti cere unuia cere stie de 5 sa se comporte de 10. Cine are argumente astept sa ma cintrazica.

Lasă un răspuns