Răzvan Cuc: „Trebuie să știi să lucrezi cu bugetul, nu să înțepenești în cifre!”

Într-o postare apărută pe pagina sa de Facebook, deputatul Răzvan Cuc, candidatul Alianței pentru Piatra-Neamț, PSD-PPUSL, atacă politicile liberale dedicate copiilor și pensionarilor. „Pe liberali îi supără copiii și bătrânii peste tot unde sunt la putere. Nu vor să dubleze alocațiile, le stă în gât mărirea pensiilor. La  Piatra-Neamț, sub liberali, copiii au fost ignorați, iar persoanele vulnerabile au fost uitate de-a dreptul”, scrie fostul ministru al Transporturilor.

Răzvan Cuc anunță că a pregătit, împreună cu echipa sa, o serie de proiecte sociale pentru pietreni: cabinete stomatologice în școli, un nou cămin de bătrâni, sedii pentru femeile victime ale violenței și copiii acestora. Vorbește despre un sistem de monitorizare digitală a persoanelor în vârstă care trăiesc singure, dar și despre parteneriate cu ONG-urile „serioase”.

Răzvan Cuc a dezvoltat ideea cum se împacă proiectele ambițioase de dezvoltare a orașului – parcul industrial, complexul de tratament și SPA de pe Cozla, ocolitoarea și implicarea în realizarea drumului expres Piatra-Neamț-Bacău – cu politicile sociale. Este știut că Piatra-Neamț este un municipiu care a avut și mai are de luptat cu plata unor datorii vechi.

„Viața nu este un obiect comercial care să poată fi negociat!”

Candidatul pentru funcția de primar de Piatra Neamț a declarat: „Atunci când administrezi un oraș, trebuie să ai grijă de toate cartierele și de toți oamenii. Direcțiile de dezvoltare pe care le propun, proiectele mari, trebuie integrate cu toate celelalte proiecte care rezolvă situații care, de exemplu, liberalilor li se par neimportante, cum sunt copiii și pensionarii. Orașul are nevoie de modernizare la toate capitolele, inclusiv la acesta al serviciilor sociale. Iar bugetul administrației trebuie făcut profesionist, cu resurse alocate corect. Nu să faci o gondolă care plimbă aer spre nicăieri și să uiți de vârstnici sau de cei defavorizați. Viața nu este un obiect comercial care să poată fi negociat!”.

Întrebat despre bugetul greu încercat, Cuc a răspuns „Bugetul este un instrument, nu o stare de fapt!”.
„Trebuie să știi și să vrei să lucrezi cu bugetul, nu să înțepenești în cifre, așa cum s-a întâmplat până acum. Bugetul îmi arată exact de ce anume avem nevoie ca să progresăm. Integrăm o serie de proiecte cu Consiliul Județean, nu ca până acum, când orașul părea orfan și abandonat în letargie. Avem axe de finanțare europene la îndemână și pentru proiecte mari, dar și pentru proiecte din zona socială sau a educației. Vom accesa acele fonduri. Și mai este ceva: trebuie să știi să deschizi ușile ministerelor, indiferent de cine le conduce politic. Piatra-Neamț are nevoie să facă proiecte, să găsească finanțare, iar eu sunt familiarizat cu acest mod de lucru. Am condus un minister greu, cu mii de angajați și cu proiecte cu bugete foarte mari. Vreau să implementez acest mod de lucru dinamic în Primăria Piatra-Neamț. Sunt sigur că voi fi ajutat, dacă primesc votul pietrenilor, de toți cei din primărie. Cred că și ei vor să vadă orașul scos din letargie”, a detaliat Răzvan Cuc.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns