Război violurilor, război violatorilor!

cop viol

vestea.net îi invită pe toţi nemţenii (dar nu numai pe ei) să se alăture ideii imperative din titlu.

Violul (ca agresiune penală, morală, culturală) reprezintă o definire a primitivismului din societate şi credem că fiecare om are datoria de a se alătura unui război (cultural, informativ, civic) declarat indivizilor care cred că puterea în plus faţă de victimă le dă dreptul să comită acest abuz, această fărădelege.

În acest sens, site-ul vestea.net anunţă public că pune la dispoziţiile resursele specifice  pentru un război total declarat violurilor, violatorilor dar şi celor care le sunt complici (penal sau moral). În acest sens:
-oferim spaţiu de promovare nelimitat a mesajelor victimelor acestor agresiuni (relatarea corectă a faptei; presiunile la care sunt supuse de făptaşi, de familiile sau apropiaţii acestora; presiunile sau sugestiile din anchetă pentru schimbarea declaraţiilor pentru o încadrare mai favorabilă în favoarea inculpaţilor). De acest spaţiu destinat strigătelor de disperare în favoarea unei anchete corecte pot beneficia victimele, membrii familiilor, avocaţii. Evident că vom difuza aceste mesaje cu respectarea legilor în vigoare şi a deontologiei profesionale dar şi a ideii de suport la care are dreptul o victimă!

-putem intermedia accesul la consultanţă psihologică GRATUITĂ oferită de specialişti din sistemul de stat sau privat, atât pentru victime cât şi pentru membrii afectaţi ai familiilor.

-de asemenea, putem recomanda serviciile unor avocaţi pentru care garantăm la capitolul onestitatea profesională. Aici nu va fi vorba de servicii gratuite dar putem încerca (şi sigur vom obţine) o reducere considerabilă de preţ.

În paralel, vom urmări de acum încolo cu atenţie cazurile de acest tip şi vom documenta cu maximă prioritate cazurile în care ancheta şi procesul atrag dubii, mai ales în ce priveşte favorizarea nelegală şi imorală a inculpaţilor. Aici ne referim la multpomenitele intervenţii, intrate deja în folclorul urban, pe care unii oameni ai legii le-ar face pentru schimbarea declaraţiilor victimelor (pentru “împăcare”), al activitatea unor “intermediari” etc.

Cazul de la Vaslui s-a bucurat de o mediatizare fulminantă, dar astfel de cazuri au avut loc, de-a lungul anilor, şi în judeţul Neamţ.

A permite agresorilor, familiilor lor, găştilor de derbedei să mai violeze încă o dată victimele (moral şi psihic) prin insultarea acestora, prin promovarea unor băşcălii suburbane – “i-a plăcut şi ei”, “avea fusta scurtă”, “ce a căutat acolo”, “nu era o sfântă” – e o notă proastă nu doar pentru indivizi cu mentalitate primitivă ci pentru întreaga societate care tolerează aşa ceva.

Şi, din păcate, de-a lungul timpului, complici la astfel de aberaţii a fost nu doar şi societatea în întregul ei ci, concret, UNII oameni care trebuie să concure la înfăptuirea legii şi a justiţiei, nu să apere violatori (atenţie, nu ne referim la avocaţii inculpaţilor).

Aşteptăm ca acestui demers demarat astăzi de vestea.net pe cazurile din judeţul Neamţ să i se alăture specialişti (psihologi, avocaţi, procurori, poliţişti), ONG-uri (de luptă împotriva abuzurilor, de atitudine civică, de apărare a drepturilor omului), lideri de opinie şi, fireşte, opinia publică.

Infractorii îşi fac de cap şi când instituţiile sau societatea le permit. Până când instituţiile statului vor fi întărite (din toate punctele de vedere – logistic, uman, moral etc) ca astfel de cazuri să fie dacă nu inexistente dar măcar foarte puţine, e rolul societăţii să intervină.

vestea.net face acest pas: şi tu poţi participa la acţiunea “Război violurilor, război violatorilor!”.

D.VINCA

 

Lasă un răspuns