Schimb de replici Tihenea-Chitic


Un schimb dur de replici s-a consumat astăzi între primarul Dragoș Chitic și consilierul local Cristian Tihenea, președinte de ședință în Consiliul local pietrean. Mărul discordiei l-a constituit subiectul Pieței Centrale din oraș – mai exact preluarea acesteia de către municipalitatea pietreană, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL-ului pietrean, alături de darea în administrare pe durată limitată a obiectivului către Urban SA, până la organizarea unei licitații.
Totul a plecat de la momentul în care Tihenea (ALDE) a spus că lucrările de la hala centrală nu sunt finalizate. „Ieri am fost în Piață și constructorul încă era acolo. Mai sunt lucrări de făcut, partea dinspre Dolinex nu are nici măcar acoperișul pus”, a afirmat consilierul local. „Piața Centrală sau la care piață vă referiți?” – a venit replica lui Dragoș Chitic.  S-a trecut apoi la vot, moment în care membrii coaliției majoritare s-au abținut, doar liberalii pronunțându-se în favoarea lui. Pe cale de consecință, hotărârea a picat, moment în care primarul Chitic, vizibil iritat de situație, a intervenit din nou: „Eu cred că acest Consiliu local trebuie să dea dovadă de responsabilitate. (…) Nu vă supărați pe mine, dar încercați să găsiți tot felul de argumente pentru a nu deschide Piața Centrală”. „Este părerea dumneavoastră, domnule primar. Noi vrem să aducem toate argumentele necesare ca să fie totul în condițiile legii”, a replicat Tihenea, în timp ce primarul încerca să vină cu explicații
A urmat un schimb de replici de genul ba e gata – ba nu-i gata (piața), care au culminat cu atenționarea pe care primarul i-a făcut-o președintelui de ședință: „Aveți grijă ce afirmații faceți, pe acele documente (protocolul de predare-primire, n.red) sunt semnăturile unor oameni din minister”. Răspunsul lui Tihenea a întrerupt  expunerea primarului: „Lucrările nu sunt gata, invit presa să meargă în Piața Centrală să facă poze”, a spus  consilierul ALDE. „Vorbiți peste mine, așa cum faceți de obicei”, a venit replica primarului, tăiată scurt de Tihenea: „Ca și președinte (de ședință, n. red.) am acest drept”.
Ultimul cuvânt l-a avut Chitic, care i-a adus în atenție președintelui de ședință că funcția pe care o ocupă este pe o durată determinată și a catalogat perioada cât acesta s-a aflat la conducerea întâlnirilor din plen „total nefericită pentru Consiliul local”.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns