Răufăcători anihilați de trupele antitero/ Exercițiu de Ziua Jandarmeriei-FOTO

Trupele antitero ale Jandarmeriei Neamț au intervenit astăzi pentru anihilarea a doi răufăcători, după o acțiune în forță din care n-au lipsit nici luările de ostatici și nici lunetiștii. Întreaga operațiune a fost doar un exercițiu demonstrativ, pus în aplicare de echipele speciale, cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.


De altfel, toate manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei au avut drept loc de desfășurare platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, unde s-au adunat zeci de copii, unii însoțiți de părinți, alții alături de educatori sau profesori. De la eveniment n-a lipsit conducerea IJJ Neamț, în frunte cu șeful instituției, maiorul Radu Olariu.


Sărbătoarea jandarmilor nemțeni a început cu o paradă deschisă de trei călăreți în uniformă albastră de gală, urmați de vehiculele din dotare, care au defilat prin centrul orașului pentru ca mai apoi să poposească lângă Turnul lui Ștefan.
Deschiderea evenimentului propriu-zis le-a aparținut micilor karatiști de la Clubul Sportiv Musashi, antrenați de sensei Gabriel Mareș. Aceștia au prezentat câteva tehnici de autoapărare, smulgând aplauze îndelungi de la întreaga asistență.


Copiii au făcut apoi loc profesioniștilor din brigada antitero, care și-au demonstrat cum au știut mai bine capacitatea de a interveni într-o situație de criză. Exercițiul a ținut minute bune și s-a terminat cu focuri de armă trase de un lunetist plasat în Turn, care i-a doborât pe cei doi infractori periculoși.


A urmat apoi o prezentare a tehnicilor de prim-ajutor, ce a fost explicată de voluntarii Crucii Roșii Neamț. În tot acest timp, maestru de ceremonii a fost purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț, Mihai Marius Gămănuț, proaspăt avansat în gradul de căpitan. Finalul evenimentului a aparținut copiilor, care imediat după finalizarea exercițiilor demonstrative au primit undă verde să se urce în mașinile jandarmilor și să atingă armele și echipamentul pe care aceștia îl folosesc zi de zi. Atracția maximă a prichindeilor a fost macheta unui jandarm, decupată în zona capului special pentru ca micuții să poată deveni ei înșiși jandarmi.
Decorul de sărbătoare a fost întregit de sutele de baloane de culoare albastră oferite celor mici, alături de legitimația de jandarm pentru o zi.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns