Râsu-plânsu cu incompatibilitatea Primarului Micu! „Curtea și mai Supremă” din CL Roman, a desființat decizia ANI și sentințele Justiției

Caz unic în administrația din România: Consiliul Local Roman a votat în urmă cu câteva zile o Hotărâre de CL prin care decide (anulând practic și decizia ANI și două sentințe judecătorești) că primarul Lucian Micu poate rămâne în funcție deși incompatibilitatea sa a fost super-certificată juridic și ar trebui ca 3 ani să nu mai ocupe astfel de funcții.
Cazul e fără precedent și arată, fără dubii, că atunci când e vorba de un înalt comandament politic nu mai contează nici legea, nici sentințele judecătorești astfel că onor aleșii romașcani au votat la unison prin Hotărâre în care, printre altele, se stipulează („speculează”) că ar fi intervenit „prescrierea faptei” (de incompatibilitate).
Constatarea prescrierii unei fapte penale sau civile este atributul instanței, Curtea Supremă nu a constatat așa ceva dar asta nu i-a împiedicat pe aleșii locali romașcani să se creadă judecători.
Rămâne de văzut dacă Pefectura condusă acum de George Lazăr va valida de legalitate o asemenea ciudățenie de act administrativ care, pe fond, transmite mesajul că cine e la putere nu răspunde legal nici în urma unei sentințe a Curții Supreme.

Mai jos, pentru delectare, proiectul de hotărâre și documentele anexe, de pe siteul Primăriei Roman:

Și, pentru ca acest tablou absurd să fie total, ghiciți ce nume are toată această documentație oficială a unor aleși locali (plus funcționari) care nu sunt judecători?

„Prescriere incompatibilitate primar”, da?

Iar acest concept eminamente al Justiției este folosit în documentele de mai sus și de inițiatorul proiectului, și de un funcționar care este Șeful Direcției Juridice (care întocmește și semnează Raportul de Specialitate) și, în timpul ședinței, nu a fost combătut deloc nici de secretarul UAT (care, probabil, a și contrasemnat de legalitate această dubioșenie de Hotărâre de CL).
Cât privește logica inițiatorului, a aleșilor care au votat și a funcționarilor care au susținut această regie, pe așa idee nici un făptuitor penal sau civil nu mai trebuie sancționat post-factum. Că asta au votat aleșii romașcani, că primarul Micu este „clean” întrucât fapta a fost comisă în mandatul trecut.
E ca și cum acum, la final de mandat, orice primar sau consilier local din România ar putea face orice nenorocire sau crimă, în legătură cu demnitatea actuală iar după ce va fi cercetat și judecat, nicio instanță nu ar avea voie să îl condamne că doar s-a terminat mandatul actual iar sentința ar veni în mandatul viitor.

Rămâne de văzut ce va face Prefectura Neamț. Prin extenso, Guvernul României, condus de PNL, are ocazia să arate acum dacă are un minim respect pentru Lege și Justiție sau va face precum Guvernul PSD care era în stare să calce pe orice pentru a-l salva pe Liviu Dragnea…

Vom reveni.

D.V.

 

One thought on “Râsu-plânsu cu incompatibilitatea Primarului Micu! „Curtea și mai Supremă” din CL Roman, a desființat decizia ANI și sentințele Justiției

  1. Legea se aplica, evident, doar pentru PSD si incomozii din propriul partid!Asta este statul de drept dorit de actuala putere si sustinut de hastag-rezist!Sa se spele pe cap cu de-alde Micu, Chitic, etc..

Lasă un răspuns