Răspunsul năucitor al unui cerşetor la întrebarea de ce nu munceşte: „Da’ ce, am faţă de tractor!”

În ciuda statisticilor oficioase despre fenomenul cerşetoriei, fenomenul ia o amploare tot mai mare, de la zi la zi. Şi nici cerşetorii nu mai sunt cei de altădată, emanciparea făcându-şi efectele şi în rândurile acestui segment social, după cum relatează un poliţist care, întrebând de ce nu merge la muncă pe cel care stătea cu mâna întinsă în faţa sa, a primit un răspuns năucitor.

Cel care face public acest episod este Marius Coşerariu de la Postul de Poliţie Dămuc, secvenţa a avut loc în oraşul Bicaz şi – precizare utilă – poliţistul era în timpul liber şi în afara zonei lui de competenţă.

<<Astăzi, 9 august, eram în fața unui market din oraşul Bicaz, când am fost „interceptat” de un cerșetor, în putere, cu barbă, neîngrijit, care mi-a cerut bani. Inițial, din instinct, am fost tentat să-i dau ceva,  însă pe loc mi-a venit așa, să-l întreb de ce nu merge undeva la muncă, cu ziua. Răspunsul a fost demențial: „Da’ ce? Am față de tractor?” Adevărul e că m-a lăsat fără cuvinte. Oare câte „tractoare” mai avem în țara asta?>>, relatează poliţistul care şi-a permis să-l întrebe de ce nu merge la muncă pe cel care stătea la cerşit..

 

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns