Raspunsul Lidl la cazul „Şoarecele din fistic”

Cititi si: Fistic cu şoarece bonus! „Meriţi să fii surprins!” la noul Lidl din Piatra Neamţ! FOTO!

Bună ziua, 

Vă scriu în legătură cu articolul Dvs. ”Fistic cu şoarece bonus! „Meriţi să fii surprins!” la noul Lidl din Piatra Neamţ! FOTO!”, în legătură cu care dorim să aducem câteva precizări. 

Lidl respectă cu strictețe măsurile igienico-sanitare impuse, în toate magazinele sale din țară, precum și în cele patru depozite. Astfel, în magazine au loc frecvent operațiuni de deratizare, unitățile din toată țara fiind monitorizate lunar. Se folosesc numai substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății și toate acțiunile de combatere a dăunătorilor se realizează de către firme autorizate. Cazul semnalat este unul izolat și, în vederea rezolvării acestuia, am contactat imediat o firmă autorizată care intervine în cursul zilei de astăzi pentru a realiza operațiunea de deratizare. Ne cerem scuze clienților noștri pentru disconfortul creat și vă asigurăm că am luat toate măsurile necesare remedierii situației în cel mai scurt timp posibil. 

În magazinele noastre, cu rare excepții, fisticul, legumele și fructele sunt singurele alimente pe care le comercializăm vrac. Toate celelalte produse alimentare sunt comercializate în ambalaje corespunzătoare categoriei de marfă din care fac parte, pentru a putea controla cu o mai mare precizie termenul de valabilitate, dar și pentru a păstra condițiile de igienă pe parcursul întregului lanț de aprovizionare. Pentru a elimina orice risc, întregul conținut al lăzii în care a fost găsit șoricelul a fost aruncat.  

Referitor la celelalte aspecte prezentate în materialul Dvs., dorim să aducem câteva mențiuni.  

Programul angajaților din magazinele Lidl este de 8 ore, cu o pauză de masă de 30 de minute. Colegii noștri au la dispoziție timp alocat înainte, respectiv după terminarea programului pentru clienți pentru a realiza operațiuni precum schimbarea prețurilor, primirea mărfii pentru aprovizionare sau alte acțiuni ce țin de pregătirea unității pentru clienți. În timpul programului de funcționare, traficul mare de clienți, ambalaje sparte din greșeală, sau diverse alte incidente pot murdări sala de vânzare și, pentru a păstra condițiile de igienă, colegii noștri fac permanent curățenie în magazin.  

Știm cât de important este echilibrul dintre viața personală și cea profesională și, de aceea, politica noastră este de a respecta cu cât mai mare strictețe acest program, iar în situațiile în care colegii noștri înregistrează timpi de lucru suplimentari, remunerăm fiecare minut.  

Totodată, pentru a eficientiza lucrul, dar și pentru a respecta toate normele de securitate și sănătate în muncă, angajații din magazinele Lidl trebuie să respecte o serie de proceduri standard, care acoperă întreaga lor arie de activitate. Astfel, precizăm că descărcarea mărfii în magazinele noastre trebuie să se facă de către șoferii de TIR, iar transportarea ei de către angajați în magazin se realizează doar cu lize manuale sau electrice.  

Dacă, pe viitor, veți avea orice întrebări legate de activitatea noastră, vă încurajăm să ne scrieți pe adresa de e-mail presa@lidl.ro, unde centralizăm toate solicitările venite din partea presei. 

Cu stimă / Mit freundlichen Grüßen,

Maria Lefter

Biroul de presă Lidl România

Cititi si: Fistic cu şoarece bonus! „Meriţi să fii surprins!” la noul Lidl din Piatra Neamţ! FOTO!

Nota Redactiei: După cum au observat cititorii care au lecturat articolul la care vine acest raspuns, cei de la Lidl omit un detaliu foarte important: nu fac nicio referire la celelalte mărfuri (alimentare dar şi textile sau alte produse) care nu sunt ambalate individual. Poate garanta această firmă că şoarecii nu au ajuns şi pe alte mărfuri?
Din punctul de vedere de mai sus mai transpare o nedumerire: este magazinul închis sau nu pe perioada deratizării? Vom verifica imediat acest aspect.
Au trecut 13 ore de la publicarea articolului si, la redactia Vestea, nu a ajuns niciun punct de vedere de la instituţiile statului român care au în fişa postului sănătatea (inclusiv alimentară) a populaţiei. De ce oare?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns