RARISIM! A găsit un plic cu 16.800 euro și a mers pușcă la Poliție!

O femeie de 34 de ani din Piatra-Neamț a demonstrat un exemplu uluitor de onestitate și spirit civic.
La data de 28 martie, Guzu Baghiu Andreea s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, aducând cu ea un plic ce conținea suma impresionantă de 16.800 de euro. Da, ați citit corect – 16.800 de euro, anunță Ramona Ciofu, purtătoarea de cuvânt a Poliției Neamț.

Ea a povestit polițiștilor că a găsit plicul cu bani, în parcarea unei clinici medicale private din Piatra-Neamț, realizând imediat că cel mai corect este să îl înmâneze autorităților. Gestul ei a fost cu atât mai remarcabil cu cât această sumă de bani ar fi putut fi o tentație pentru mulți.

La data de 29 martie, polițiștii au reușit să identifice proprietarul banilor, un bărbat în vârstă de 84 de ani, din Piatra-Neamț, care ne-a spus că acești bani erau destinați plății salariilor angajaților, ceea ce ar fi putut afecta în mod serios multe familii din comunitate.

„Spiritul civil și gestul altruist al Andreei servește drept exemplu pentru întreaga comunitate și dorim să îi transmitem și pe această cale felicitări pentru acest gest”, a mai precizat Poliția Neamț.

Femeia a acceptat ca Poliția să-i mediatizeze numele dar a refuzat ideea de a i se face și o poză în acest sens.
Pe grupul de comunicare Presă – IPJ Neamț, jurnaliștii se întreabă dacă s-ar fi aflat în această situație un politician dacă ar fi vrut sau nu poză dar și câți dintre politicieni ar fi atât de cinstiți.

D.V.