Rareș Bogdan a șters pe jos cu Arsene: „Un baron extrem de toxic!” „În democrație, hoții sau la pușcărie!”

Rareș  Bogdan a realizat la Piatra Neamț un adevărat rechizitoriu la adresa baronilor locali în rândul cărora l-a inclus și pe Ionel Arsene, șeful PSD Neamț pe care, l-a numit „un baron extrem de toxic”.
În conferința de presă susținută de europarlamentarul liberal (alături de președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț și Andrei Carabelea – candidatul la primăria municipiului Piatra Neamț) acesta a subliniat că baronii care conduc județele îi țin pe oamenii în sărăcie și fug ca dracu de tămâie de accesarea fondurilor europene (județul Neamț e pe penultimul loc la nivel național) care sunt mult mai serios controlate decât cele guvernamentale.

Mai jos, o stenogramă a declarațiilor lui Rareș Bogdan și, integral, VIDEO de la conferința de presă:

<<Mă bucur să fiu la Neamț alături de Mugur Cozmanciuc. M-am bucurat să îl cunosc pe Andrei, despre care vă spun că va face istorie în PNL. Este un tânăr cu bun simț, de mare succes, un patriot și un om foarte priceput. Am venit cu sufletul deschis să îi susțin, sunt tineri și cred mult în ei. Cei doi vin să schimbe în bine fața unui oraș și a unui județ, care din păcate au suferit enorm. Am umblat foarte mult în ultimele 3 săptămâni prin țară și am văzut în aceste deplasări că există o diferență colosală la cum arată în județele conduse de PSD și cele conduse de aleși liberali. Oamenii în sine sunt la fel, nu diferă, nu există diferențe majore, dar problema este însă administrația. Chestiuni care azi sunt în programele electorale și se discută la Neamț par desuete și fac parte din istorie în județe precum Cluj, Sibiu, Alba, Timiș, Brașov sau Suceava. Este inadmisibil ca județul Neamț să aibă doar 15 localități legate la rețeaua de gaz! Să vorbim aici de rețea de apă și canal este inadmisibil, când sunt județe sau orașe în care azi se vorbește despre autobuze electrice.

Diferențele nu țin de mentalitatea oamenilor, ci de modul în care este administrat acest județ, codaș la accesări de fonduri europene. Cred că cei care au condus județul nu au vrut bani europeni de frica să nu fie prinși de OLAF sau alte instituții europene de control.Cum să fi un județ codaș la investiții în turism, când ai potențialul pe care îl are județul Neamț? Să îți bați joc de acest potențial ține de cei care sunt în administrație. Îi invit pe toți nemțenii, pe cei de la Piatra Neamț, Roman sau din restul localităților să cumpănească și să aleagă bine! În următorii 4 ani la putere va fi Guvernul PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, care vor munci pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Mă doare sufletul să văd că la Ialomița, Giurgiu, Brăila, Vaslui și la Neamț, din păcate, situația este complet diferită din punctul de vedere al calității vieții, al locurilor de muncă, al investițiilor străine, comparat cu ce este la Cluj, Suceava, Alba, Timiș, Arad, Bihor sau Brașov. Diferența este prea mare și e dată de oameni care conduc aceste județe. Sunt convins că Mugur știe ce are de făcut pentru Neamț și că Andrei știe ce are de făcut pentru Piatra Neamț. Aceste plasări ale Neamțului pe penultimul loc când e vorba de accesarea de bani europeni arată clar că trebuie făcut ceva. Începutul este pe 27 și îi aștept pe nemțeni la vot. Cred foarte sincer că vor vota cu capul, cu creierul, cu sufletul deschis, pentru că niște români patrioți, care iubesc enorm acest județ și se vor bate, într-un parteneriat cu cei de la București, cu cei din PPE, pentru ca Neamțul să răzbată, să iasă din acest con de umbră al sărăciei pe care cei de la PSD l-au păstrat și vor să îl păstreze.

Oamenii care sunt sărmani, care primesc ajutoare sociale, care au disperarea că nu știu cum să aibă grijă de copii, sunt mai ușor de manipulat și asta cred că vor baronii PSD, inclusiv ăsta din Neamț, care este un baron extrem de toxic. Dar din 27 septembrie cred că se termină o etapă, în care baronii, conții, grofii, care și-au bătut joc de cetățeni nu o să o mai facă.

O mare parte din Moldova este baronizată, de baroni ca Oprișan, Dumitru Buzatu sau de noul baron Ionel Arsene.  Au ținut județele în sărăcie și este o durere pentru mine să văd că sunt atât de mari. Știți de ce vor sa îi țină pe oameni în sărăcie? Ca să îi sperie, să îi conducă. Asta trebuie să înceteze! Am încredere de Mugur Cozmanciuc și Andrei Carabelea, patrioți amândoi, au priceperea și înțeleg ce înseamnă bani europeni și vor produce schimbarea.

Unde stau hoții în democrație? Stau la pușcărie în mod normal. În România o parte din hoți stau în funcții publice. Observ o timorare nepermisă a parchetelor din partea clasei politice din România. De aceea îi invit să se uite pe plângerile făcute, la sesizările cetățenilor și să iasă din vacanță!

Pentru cine au bătut clopotele? Depinde bat și a pericol, dar și a bucurie. De data asta bat a sărbătoare și a schimbare. După data de 27 se va schimba viața nemțenilor în bine. Dar bat și a îngropăciune politică pentru alții. Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu doresc răul nimănui, am spus doar “îngropăciune politică”.

 

D.V.

Lasă un răspuns