Răfuială între două clanuri de interlopi la o celebră pensiune, „secretizată” de Poliție și Jandarmerie

ULTIMA ORĂ: 3 dintre beligeranți au fost reținuți pentru 24 de ore urmând a fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă. Unul dintre ei este din Piatra Neamț (55 de ani), ceilalți doi din zona Roman (25, respectiv 40 de ani).

Un scandal monstru care a dus aproape la devastarea restaurantului unei pensiuni super-cunoscute din Piatra Neamț a fost „tăinuit” și de către IPJ Neamț și de către Jandarmerie, instituții care altfel emit comunicate despre diverse intervenții sau evenimente festive unde șefii se trag în poze cu demnitarii și politicienii. Au fost săltați o parte dintre scandalagii, tocmai au fost emise și mandate de reținere, dar purtătorii de cuvânt ale celor două instituții M.A.I. nu au catadixit să scrie azi vreun comunicat de 3 rânduri despre ditamai încăierarea…

Scandalul a avut loc în noapte de duminică spre luni (11/12.11.2018) la pensiunea Casa Moldoveană din Piatra Neamț, amplasată la marginea orașului, peste drum de Sala Sporturilor. Beligeranți au fost cei din Clanul Tănase din Roman și dintr-un alt clan din Piatra Neamț (Capră sau Sandu, după cum spun unele surse) care au transformat o petrecere într/un adevărat război. S-a sunat la 112, la fața locului au ajuns diverse forțe (o patrulă de la Poliția Națională, una de la Poliția Locală și una de la Jandarmi) și, văzând situația, unul dintre Jandarmi ar fi spus că e musai să aștepte întăriri. Au sosit mascații de la IPJ Neamt (S.A.S.) și au rezolvat rapid situația, săltând pe cei mai implicați și agresivi participanți, vreo 7 la număr.

Surse neoficiale spun că cei 4 jandarmi au părut destul de … timorați (ca să folosim un termen elegant) și au cerut imperativ ca intervenția să aibă loc abia după ce vin mascații Poliției. Drept e că respectivii scandalagii nu erau niște pirpirii, nici niște băbuțe care vând leuștean pe trotuar așa că e de înțeles de ce au așteptat să vină mascații, timp suficient ca în local să mai zboare niște scaune sau să se audă complimente gen „Să moară mama, aduc sabia din mașină”. Din fericire pentru cei aflați în restaurant, nu au apărut arme albe sau de alt fel…

Chiar în momentul în care redactăm aceste rânduri, am aflat – tot pe surse – că vor fi operate rețineri în acest caz.

Deși tămbălăul a început pe la 5 dimineața iar forțele au intervenit pe la 5, pe buletinul de presă postat pe siteul IPJ Neamț luni, pe la prânz, nu a fost dată nicio informație despre scandal și despre intervenția polițiștilor.

Au fost postate două informații legate exclusiv de activitatea pe linie de Poliție Rutieră (doi bărbați depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, din care unul nu avea nici permis). Foarte importante și aceste informații, apropos de haosul din traficul rutier dar credem că interveția mascaților într-o situație de risc crescut și faptul că aceștia au oprit din timp o acțiune violentă care putea degenera este cel puțin la fel de importantă, nu?

Despre transparența și comunicarea de la Inspectoratul de Jandarmi Neamț vorbește de la sine imaginea de mai jos, un printscreen de pe siteul instituției:

… 4 decembrie 2017, atunci a fost scris ultimul comunicat de presă de către purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț, publicat pe siteul instituției. Cu siguranță că ofițerul care ocupă funcția respectivă și-a încasat salariul lunar de atunci încoace și o fi întocmit, cu zel, statistici despre misiunile desfășurate cu succes de unii colegi prin pridvorul vreunui stareț…

Daniel VINCA

 

3 thoughts on “Răfuială între două clanuri de interlopi la o celebră pensiune, „secretizată” de Poliție și Jandarmerie

 1. Asta e nivelul la care au ajuns autoritatile si institutiile de siguranta a acestui stat mafiot esuat.

  Este rezultatul direct al coruptiei catastrofale din aceste institutii care de 20 de ani protejeaza acesti interlopi si clanuri de tigani care fac legea in aceasta tara.

  O minoritate mizerabila care controleaza statul roman.Aici s-a ajuns din cauza oamenilor de nimic care conduc aceste institutii mafiote.

  Asta vedem zi de zi in toata tara.

  Clanuri de tigani si interlopi care face ce vor iar ”autoritatile corupte” intotdeauna in defensiva.

  Asta e adevarata fata a Romaniei.

 2. Angajarile in jandarmerie si politie se fac doar pe pile, spagi, rudenii si cumetrii!E plin de ghiolbani fara pregatire, pitipoance si spagari, pe care ii platim degeaba cu salarii de mii de euro!Putinii ofiteri si agenti care isi fac treaba abia asteapta sa iasa la pensie fiindca s-au saturat si ei de cloaca in care sunt nevoiti sa lucreze.Evident, fratia intre interlopi si „organe” functioneaza in continuare la parametri normali…

 3. o adunatura de interlopi in uniforma care a transformat orasul in „zona libera” pentru toti infractorii si delincventii din tara .
  pana nu vor fi dati afara toti purtatorii de uniforma angajati la institutiile ” de ordine publica ” , lucrurile vor merge din rau , in mai rau .
  un judet facut praf de interlopi , politruci , politisti si magistrati . in fapt , cam aceasta este lumea interlopa locala .
  institutiile statului devin nu doar inutile in acest judet , ele sunt incubatorul lumii interlope .
  se pricep foarte bine , ma refer la creaturile in uniforma , sa ameninte cetateni normali , sa fabrice dosare – interlopilor nu prea reusesc sa le instrumenteze ( chiar cand au imagini video ) .
  ati vazut entitati in uniforma in scoli si licee , unde drogurile , infractiunile , gastile de cartier si de scoli sunt o prezenta „normala ” de ani de zile ?
  pai , interlopii se aduna in fata IPJ neamt , ce sa mai vorbim de pensiuni ? nu la apartin toate spatiile publice ?
  angajatii din politie si jandarmerie sunt din acelasi aluat cu interlopii , ce asteptari aveti ?
  as zice ca acestia au comportament deviant si sunt „nebuni ” , nesimtitilor de la IPJ neamt !
  a fost freamat mare in noaptea respectiva pe str. violetei , nr. 2 , bloc O 3 , sc. E . asa cum a fost si cand a fost „incidentul ” cu impuscaturile din vara .
  pensiunile respective nu sunt frecventate si de magistrati , politisti , folcloristi si folcloriste ?
  hai sa-i intrebam pe interlopi : de ce au curaj sa -i bata pe politisti , sa le scuipe seminte in cap ?
  sa-i intrebam pe derbedeii in uniforma : de ce nu au curaj sa coboare din masini , cand patruleaza cate 3-4 ( desi spun ca nu au efective ?
  sa intrebam cetatenii ( adica nu interlopii ) ce parere au despre relatia magistrati – politisti – politruci – interlopi ?

Lasă un răspuns