Raed Arafat: „Altă întrebare!”

Raed Arafat, şeful DSU, a avut o ciocnire cu reporterul România TV în conferinţa de presă pe tema tragediei de la Spitalul „Victor Babeş”. Întrebat dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat, Arafat a răspuns rapid: „Altă întrebare, vă rog”.

„Domnule Arafat, vă rog frumos!”, a revenit reporterul, la care Raed Arafat i-a solicitat să pună întrebări despre intervenţia de după tragedie.

„De ce DSU a comunicat abia la 4 ore această tragedie?”, a fost cea de-a doua întrebare a reporterului. „Au fost două comunicate, DSU şi MS, concomitent, după ce s-a stabilizat situaţia”, a precizat Arafat.

Întrebat de ce nu s-a sunat la 112 la momentul incidentului de la unitatea mobilă de terapie intensivă, şeful DSU a răspuns: „E un spital. Dacă s-au contactat colegii şi au venit ambulanţele şi au luat pacienţii, problema au rezolvat-o. Dacă era o explozie sau un incendiu, era altceva. Dacă nu veneau ambulanţele, era altceva.”

Cu privire la capacitatea firmei de mentenanţă a ventilatoarelor de a asigura servicii profesioniste, Arafat a mai precizat: „Este firma care le-a fabricat. Dacă firma care le-a fabricat nu poate să asigure mentenenţa, nu ştiu cine poate.”

D.V.

Lasă un răspuns