Radu Soviani despre „creşterile negative” de salarii din Spital…

Creşterile de salarii de la Spitalul Judeţean Neamţ au fost, vorba unui hâtru, şi cu plus şi cu minus. Altfel spus, scăderile veniturilor unor asistente sau îngrijitoare care au dus acasă chiar şi cu 300 de lei la ultima leafă în comparaţie cu cea anterioară, sunt un fel „creşteri negative”, sintagmă tehnică folosită de unii tehnocraţi pentru a ambala mai frumos ideea de „scădere”.

Cunoscutul analist radu Soviani a explicat care e, de fapt, motivul real: „Din ceea ce înțeleg eu, pentru unii medici a crescut semnificativ venitul încasat odată cu ultimul fluturaș, pentru alții a scăzut. Ceea ce se devoalează este că, într-adevăr, nu toți beneficiază de dublare de salarii. Există o păcăleală prin transformarea sporurilor în venit salarial, ceea ce nu e neapărat un lucru rău atâta timp cât s-ar fi făcut onest. Atâta timp cât se creează incertitudine și cât se creeaază premizele să iasă 20.000 de oameni, de medici și personal medical în stradă e clar că ceva nu e în regulă acolo. E clar că unii au fost păcăliți, în timp ce alții au beneficiat de salarii majorate. Care e certitudinea din toată această poveste? Nu sunt suficienți bani. Ceea ce s-a propus în programul de guvernare sunt niște falsități”, a spus Radu Soviani.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Radu Soviani despre „creşterile negative” de salarii din Spital…

  1. Domnul Soviani bate campii!Salariile in sanatate aproape s-au triplat in ultimii ani!Plafonarea sporurilor la 30% este un lucru cat se poate de normal, parerea mea e ca limita e chiar prea mare!Un salariu net de 3.000 lei pentru o ingrijitoare vi se pare mic?!Mie nu, deloc!Comparatia intre venitul (nu salariul) obtinut in diferite luni trebuie sa se faca tinand cot de orele de munca, de eventuale ore suplimentare sau de noapte, etc.In absenta acestor date , dl. Soviani si altii ca el ar trebui sa se abtina de la comentarii habarniste!Mai bine sa vedem daca personalul medical justifica prin activitate si atitudine salariile grase primite din banii nostri, ai contribuabililor!

  2. Pentru toti prostii care au votat {PSD si ALDE,sa aveti pofta la halit minciuni…..

Lasă un răspuns