Radu Bălău, dus cu jandarmii la audieri la Bacău? / Dosarul “fraudă cu bani europeni – TCE 3 Brazi – firme clonă”

SONY DSC

Radu Bălău – unul din cei mai importanţi oameni din imperiul economic creat de defunctul Culiţă Tărâţă – ar fi fost şi el luat de procurorii DNA, la audieri, la Bacău, afirmă jurnalişti băcăuani care încearcă să identifice persoane din lotul “Neamţ – fraudă cu bani europeni – APDRP”.

Specialist agronom care lucrează de ani buni la firmele din Grupul TCE 3 Brazi, Bălău a devenit, în ultimii ani, şi unul din oamenii de incredere ai afacerilor lui Culiţă Tărâţă, căpătând şi atribuţii de administrare în firme.
Dacă într-adevăr Bălău a ajuns acum să dea cu subsemnatul, singura variantă ar fi ca el să fi semnat documente din partea TCE 3 Brazi care apar în dosarul subvenţiilor încasate de la APDRP de cele 18-19 firme clonă.
balau tce

În urmă cu un an, Departamentul de luptă Anti Fraudă certifica ipoteza unei inginerii financiare uriaşe (şi prin prejudiciu dar mai ales prin caracatiţa firmelor implicate): “La sesizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a Oficiului European de Luptă Antifraudă, DLAF a efectuat verificări având ca obiect un număr de 19 societăţi comerciale cu sediul în judeţul Neamţ, beneficiare de ajutor financiar nerambursabil. Activitatea comercială a acestora se baza pe contracte de prestări servicii în domeniul agricol încheiate cu SC TCE 3 Brazi SRL. Totodată, potrivit documentaţiilor depuse în vederea obţinerii sprijinului financiar, persoanele care au deţinut calitatea de administrator/reprezentant legal al celor 19 societăţi se aflau în raporturi contractuale cu SC TCE 3 Brazi SRL. Întrucât, ca urmare a verificărilor efectuate de DLAF, au fost identificate posibile fapte de natură penală care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, actul de control elaborat a fost transmis spre soluţionare Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, anunţa un comunicat DLAF acum jumătate de an.

Numele lui Radu Bălău nu e la primul scandal datorat afacerilor derulate de Imperiul Tărâţă. În urmă cu vreun an, un cotidian central arăta cum o firmă cu Bălău acţionar a preluat – după ce Culiţă Tărâţă devenise preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ – fostele contracte de furnizare produse ale firmelor familiei Tărâţă către centre sociale ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului (din subordinea CJ Neamţ).

V.N.

Citiţi şi:

Cum și-a ascuns Culiţă Tărâţă contractele dintre firmele sale și Consiliul Judeţean Neamţ – Romania Libera

4 thoughts on “Radu Bălău, dus cu jandarmii la audieri la Bacău? / Dosarul “fraudă cu bani europeni – TCE 3 Brazi – firme clonă”

  1. Pacat! Imi pare foarte rau sa aud ca Radu are astfel de probleme. Este un specialist foarte bun si mare pacat ca nu a stiut sa se opreasca si a semnat ce i-au spus altii.

  2. da pacat chiar…specialistul asta care a semnat era minor probabil si nu constientiza ce face probabil

  3. Radule, Radule, ti-a spus toata lumea sa ai grija in ce te bagi cu Tarata dar functiile ti-au intunecat ochii si gandirea. Pacat de tine, Radule. Trebuia sa te opresti, sa vezi de ce alti ingineri au plecat din serparaia asta facuta de Tarata.

  4. Tarziu de tot ! Intre timp averile clanului Tarata si ale acolitilor sai au fost puse la adapost fata de confiscarile extinse.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.