Radu Bălău – 4 ani și 4 luni, cu executare, Ciprian Astanei – 3 ani, cu suspendare! Sentința completă din dosarul fraudei cu fonduri UE, condamnări și achitări…

4 ani și 4 luni de închisoare a primit la Tribunalul Neamț inginerul Radu Bălău (fost director general în imperiul afacerilor TCE 3 Brazi) în celebrul dosar al obținerii prin fraudă a unor fonduri europene pentru diverse SRL-uri.
Alți 6 inculpați (printre care și fostul director al Oficiului pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Neamț, Ciprian Astanei) au primit tot pedepse cu închisoarea, de la 1 an și 6 luni la 3 ani, dar cu suspendare.
2 inculpați au fost achitați iar în cazul altuia a încetat procesul penal întrucât între timp a decedat.
Sentința pronunțată pe data de 27 mai nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Cititi si Anchetă cu lacrimi şi leşinuri / Cazul “Fraudă fonduri europene, TCE 3 Brazi – firme suveică”  
ŞOC! Radu Bălău, Ciprian Astanei şi Ana Belciug ARESTAŢI PENTRU 30 DE ZILE!
Radu Bălău, Ciprian Astanei, Liviu Marius Mititelu, Ana Belciug – REŢINUŢI DE DNA în dosarul „suveica TCE 3 Brazi – APDRP”
Fostul director Astanei de la AFIR trimis în judecată de DNA! Grup organizat, fraudare fonduri europene, prejudiciu 2,7 milioane Euro!

 

Prezentăm mai jos, integral, minuta instanței. Subtitlurile aparțin redacției:

 

Radu Bălău – 3 ani de închisoare cu executare

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul BĂLĂU RADU la pedepsele de :
3 (trei) ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 ?i 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, art. 75 al.2 lit. a Cod penal şi art. 5 Cod penal;
câte 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea a două infrac?iuni de dare de mită, prevăzute de art. 290 al. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal.

În baza art. 38 Cod penal constată că infracţiunile sunt în concurs şi în temeiul art. 39 Cod penal şi art. 45 al. 1 Cod penal contopeşte pedepsele în pedeapsa de 3 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din celelalte pedepse, inculpatul urmând să execute pedeapsa de 4 (patru) ani ?i 4 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, d şi g Cod penal.
În baza art. 65 al. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d ?i g Cod penal.
În temeiul art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

În baza art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada re?inerii de la data de 11 martie 2015 la data de 12 martie 2015 ?i a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la data de 18 martie 2015 la data de 15 iulie 2015.

 

Vasile Mihăilă – 2 ani de închisoare cu suspendare

Condamnă pe inculpatul MIHĂILĂ VASILE la pedeapsa de:
2 (doi) ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 ?i 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, art. 75 al. 2 lit. a Cod penal şi art. 5 Cod penal.

În baza art. 65 al. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal, pedeapsă care se va executa doar în situaţia în care se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art. 91 alin. 1 şi art. 92 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.
În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de această instituţie; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă pe inculpat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Neamţ sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piatra Neamţ sau a D.G.A.S.P.C. Neamţ..
În temeiul art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 96 alin. 1 şi 4 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În baza art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

 

Cititi si Anchetă cu lacrimi şi leşinuri / Cazul “Fraudă fonduri europene, TCE 3 Brazi – firme suveică”  
ŞOC! Radu Bălău, Ciprian Astanei şi Ana Belciug ARESTAŢI PENTRU 30 DE ZILE!
Radu Bălău, Ciprian Astanei, Liviu Marius Mititelu, Ana Belciug – REŢINUŢI DE DNA în dosarul „suveica TCE 3 Brazi – APDRP”
Fostul director Astanei de la AFIR trimis în judecată de DNA! Grup organizat, fraudare fonduri europene, prejudiciu 2,7 milioane Euro!

Costel Tărâță – achitat


În temeiul art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpatul TĂRÎŢĂ COSTEL pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal ?i art. 5 Cod penal.

În baza art. 16 al. 1 lit. f Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 6 Cod procedură penală, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei GRIGORAŞ MARIA, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal şi folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 şi 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal, constatând că la data de 14 ianuarie 2018 a intervenit decesul acesteia.

 

Ana Belciug – 2 ani de închisoare cu suspendare

Condamnă pe inculpata BELCIUG ANA, la pedepsele de:
2 (doi) ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 48 Cod penal raportat la art. 181 al. 1 ?i 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, art. 75 al.2 lit. a Cod penal şi art. 5 Cod penal; – câte 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită prevăzute de art. 48 Cod penal raportat la art. 290 al. 1 Cod penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, art. 75 al. 2 lit. b Cod penal şi art. 5 Cod penal.
În baza art. 38 Cod penal constată că infracţiunile sunt în concurs şi în temeiul art. 39 Cod penal şi art. 45 al. 1 Cod penal contopeşte pedepsele în pedeapsa de 2 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din celelalte pedepse, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, d şi g Cod penal.
În baza art. 65 al. 1 Cod penal aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal, pedeapsă care se va executa doar în situaţia în care se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art. 91 alin. 1 şi art. 92 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.
În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de această instituţie; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă pe inculpată să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Neamţ sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piatra Neamţ sau a D.G.A.S.P.C. Neamţ.
În temeiul art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 96 alin. 1 şi 4 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatei perioada re?inerii de la data de 11 martie 2015 la data de 12 martie 2015, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 18 martie 2015 la data 15 iulie 2015.
În temeiul art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

Liviu Marius Mititelu – 2 ani de închisoare cu suspendare

Condamnă pe inculpatul MITITELU LIVIU MARIUS la pedeapsa de:
2 (doi) ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 26 Cod penal anterior raportat la art. 181 al. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal anterior, art. 74 al. 1 lit. a şi c Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal.
În temeiul art. 71 al. 2 Cod penal anterior, interzice inculpatului pe perioada executării pedepsei, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior.
În baza art. 81 Cod penal anterior şi art. 71 al. 5 Cod penal anterior suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a pedepsei accesorii.
În temeiul art. 82 Cod penal anterior fixează termen de încercare 4 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal anterior referitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, în cazul comiterii unei noi infracţiuni. În baza art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003 cu aplicarea art. 5 Cod penal. În temeiul art. 88 Cod penal anterior deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii, de la data de 11 martie 2015 la data de 12 martie 2015.

 

Cititi si Fostul director Astanei de la AFIR trimis în judecată de DNA! Grup organizat, fraudare fonduri europene, prejudiciu 2,7 milioane Euro!
Anchetă cu lacrimi şi leşinuri / Cazul “Fraudă fonduri europene, TCE 3 Brazi – firme suveică”  
ŞOC! Radu Bălău, Ciprian Astanei şi Ana Belciug ARESTAŢI PENTRU 30 DE ZILE!
Radu Bălău, Ciprian Astanei, Liviu Marius Mititelu, Ana Belciug – REŢINUŢI DE DNA în dosarul „suveica TCE 3 Brazi – APDRP”

 

Ciprian Astanei – 3 ani de închisoare cu suspendare

Condamnă pe inculpatul ASTANEI CIPRIAN la pedeapsa de:
3 (trei) ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 48 Cod penal raportat la art. 181 al. 1 şi 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal.
În baza art. 65 al. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal, pedeapsă care se va executa doar în situaţia în care se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art. 91 alin. 1 şi art. 92 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.
În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de această instituţie; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă pe inculpat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Neamţ sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piatra Neamţ sau a D.G.A.S.P.C. Neamţ.
În temeiul art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 96 alin. 1 şi 4 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În baza art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada re?inerii de la data de 11 martie 2015 la data de 12 martie 2015, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 18 martie 2015 la data 15 iulie 2015.
În baza art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

 

Anna Maria Lukacs – 3 ani de închisoare cu suspendare

Condamnă pe inculpata LUKACS ANNA MARIA, la pedepsele de:
2 (doi) ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 48 Cod penal raportat la art. 181 al. 1 ?i 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, art. 75 al. 2 lit. b Cod penal şi art. 5 Cod penal;
2 (doi) ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârţirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 al. 2 lit. b Cod penal şi art. 5 Cod penal;
– 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infrac?iunii de fals intelectual în formă continuată prevăzută de art. 321 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, art. 75 al. 2 lit. b Cod penal şi art. 5 Cod penal.
În baza art. 38 Cod penal constată că infracţiunile sunt în concurs şi în temeiul art. 39 Cod penal şi art. 45 al. 3 lit. a Cod penal contopeşte pedepsele în pedeapsa de 2 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din celelalte pedepse, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, d şi g Cod penal. În baza art. 65 al. 1 Cod penal aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal, pedeapsă care se va executa doar în situaţia în care se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art. 91 alin. 1 şi art. 92 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.
În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de această instituţie; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă pe inculpată să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Neamţ sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Tarcău sau a Primăriei oraşului Bicaz.
În temeiul art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 96 alin. 1 şi 4 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

 

Andreea Valentina Butunoi – un an și 6 luni de închisoare cu suspendare

Condamnă pe inculpata BUTUNOI ANDREEA VALENTINA la pedepsele de:
1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 48 Cod penal raportat la art. 181 al. 1 ?i 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, art. 75 al. 2 lit. b Cod penal, art. 19 din O.U.G. 43/2002 şi art. 5 Cod penal;
– 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 al. 2 lit. b Cod penal, , art. 19 din O.U.G. 43/2002 şi art. 5 Cod penal;
– 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată prevăzută de art. 321 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal, art. 75 al. 2 lit. b Cod penal, art. 19 din O.U.G. 43/2002 şi art. 5 Cod penal.
În baza art. 38 Cod penal constată că infracţiunile sunt în concurs şi în temeiul art. 39 Cod penal şi art. 45 al. 3 lit. a Cod penal contopeşte pedepsele în pedeapsa de 1 an ?i 2 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din celelalte pedepse, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 (un) an şi 6 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, d şi g Cod penal.
În baza art. 65 al. 1 Cod penal aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, d şi g Cod penal, pedeapsă care se va executa doar în situaţia în care se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art. 91 alin. 1 şi art. 92 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de această instituţie; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă pe inculpată să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Neamţ sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piatra Neamţ sau a D.G.A.S.P.C. Neamţ.
În temeiul art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 96 alin. 1 şi 4 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpată pentru săvârşirea infrac?iunii de constituire a unui grup infrac?ional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal.

 

Simona Adriana Dobrovăț – achitată

În baza art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpata DOBROVĂŢ SIMONA ADRIANA pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art. 367 al. 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal şi complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 48 Cod penal raportat la art. 181 al. 1 şi 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal.

În baza art. 16 al. 1 lit. f Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 6 Cod procedură penală, încetează procesul penal pornit împotriva S.C. TCE 3 BRAZI S.R.L. cu sediul în Piatra Neamţ, bulevardul General Nicolae Dăscălescu nr. 287, judeţul Neamţ, CUI 6571316, nr. de înregistrare la O.R.C. J27/1958/1994, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 ?i 3 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal, constatând că prin sentinţa. civilă nr. 540/F din 29 noiembrie 2017 a Tribunalului Neamţ, rămasă definitivă prin decizia civilă nr. 118/2018 din 22 martie 2018 a Curţii de Apel Bacău s-a dispus radierea acesteia din Registrul Comerţului Neamţ.
În baza art. 16 al. 1 lit. c Cod procedură penală raportat la art. 396 al. 5 Cod procedură penală, achită pe inculpatele S.C. O. P S.R.L. şi S.C. T P S.R.L. pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal.

Condamnă pe inculpatele S.C. A P S.R.L., S.C. A P S.R.L.,S.C. T P S.R.L. , S.C. V P S.R.L. , S.C. A P S.R.L. , S.C. I C P S.R.L. , S.C. A C P S.R.L. , S.C. A P S.R.L. , S.C. A P S.R.L. , S.C. E A P S.R.L. , S.C. G P S.R.L. , S.C. CO P S.R.L. , S.C. L A S.R.L. 0, S.C. A P S.R.L. , S.C. A P S.R.L. , S.C. A P S.R.L. , S.C. A P S.R.L. , S.C. A P S.R.L. , la pedepsele de: – câte 45.000 (patruzeci şi cinci) mii lei – echivalentul a 150 zile amendă, cuantumul unei zile amendă fiind stabilit la 300 lei/zi, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art. 181 al. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 75 al. 2 lit. a Cod penal şi art. 5 Cod penal.

În temeiul art. 136 alin. 3 lit. d şi f, art. 138 alin. 2 Cod penal, art. 138 alin. 4 Cod penal, art. 143 Cod penal şi art. 145 Cod penal aplică inculpatelor pedepsele complementare a interzicerii de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o durată de un an şi a afişării hotărârii de condamnare, în extras, la sediul inculpatelor, pe o perioadă de 2 luni. În baza art. 397 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, acţiunea civilă formulată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bucureşti.

În baza art. 20 din Legea nr. 78/2000 menţine măsura sechestrului asigurator luată prin ordonanţele procurorului din data de 29 aprilie 2015 asupra conturilor inculpatelor BUTUNOI ANDREEA VALENTINA şi LUKACS ANNA MARIA deţinute la RAIFFEISSEN BANK, până la concurenţa sumei de câte 40.000 lei.
În temeiul art. 289 al. 3 Cod penal dispune confiscarea sumei de câte 40.000 lei de la inculpatele BUTUNOI ANDREEA VALENTINA şi LUKACS ANNA MARIA.
În baza art. 25 al. 3 Cod procedură penală dispune anularea rapoartelor serviciilor verificare cereri de plată/serviciilor de verificare tehnică asupra verificării dosarelor cererilor de plată întocmite de inculpatele BUTUNOI ANDREEA VALENTINA şi LUKACS ANNA MARIA, respectiv rapoartele nr. 685 din 16 noiembrie 2011, nr. 640 din 14 noiembrie 2011, nr. 712 din 18 noiembrie 2011, nr. 641 din 14 noiembrie 2011, nr. 714 din 18 noiembrie 2011, nr. 596 din 8 noiembrie 2011, nr. 713 din 18 noiembrie 2011, nr. 624 din 10 noiembrie 2011, nr. 709 din 17 noiembrie 2011, nr. 710 din 17 noiembrie 2011, nr. 611 din 9 noiembrie 2011, nr. 708 din 17 noiembrie 2011, nr. 625 din 10 noiembrie 2011 şi nr. 711 din 18 noiembrie 2011, aflate în original la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Neamţ.

Constată că inculpaţii au fost asistaţi de avocaţi aleşi. În temeiul art. 274 Cod procedură penală, obligă pe inculpaţi, cu excepţia inculpaţilor T Co, D S A, S.C. O P S.R.L, S.C. T P S.R.L, S.C. T 3 B S.R.L. şi moştenitorii defunctei G M, să achite statului câte 2.500 lei cheltuieli judiciare.
Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 27 mai 2019. 
Document: Hotarâre  71/2019  27.05.2019

……………………………..

V.N.

 

 

 

One thought on “Radu Bălău – 4 ani și 4 luni, cu executare, Ciprian Astanei – 3 ani, cu suspendare! Sentința completă din dosarul fraudei cu fonduri UE, condamnări și achitări…

  1. Pentru cine nu stie, asa-zisa „frauda” consta in faptul ca firma TCE Trei Brazi si-a externalizat niste activitati, „privatizand” anumite activitati.Astfel, s-au creat mai multe IMM cu actionari fosti angajati/colaboratori ai TCE care au accesat programe cu finantare europeana pentru a cumpara utilaje agricole.Utilajele s-au cumparat, functioneaza, insa s-a interpretat ca s-au creat „conditii artificiale” si ca adevaratul beneficiar este TCE.Adevarul e undeva pe la mijloc, fiindca proprietari pe utilaje sunt chiar actionarii firmelor respective, nu TCE!In plus, aceste reglementari privind „conditiile artificiale” au aparut dupa semnarea contractelor de finantare.In final, nu a fost nicio „frauda”, fiindca TCE a achitat cei 2,4 milioane euro -fonduri UE- dar domnii judecatori nu s-au lasat pana nu l-au bagat la puscarie pe inginerul Balau!Rezultatul este ca acum AFIR (agentia care finanteaza astfel de proiecte) Neamt e condusa de un analfabet (Ilisei) care e mult mai penal decat cei dinaintea lui si este si incompetent…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.