Radu Andrei Tudor despre Babasha-Coldplay, ipocrizie și manele

Radu Andrei Tudor – nemțeanul care a performat la pupitrul știrilor naționale – punctează și el scandalul Babasha – Coldplay, tușând apetitul pentru ipocrizie a unor voci pretins elitiste, inclusiv când vina vorba de manele.

„Acum vreo trei săptămâni toată lumea era în extaz că maneaua “Made in Romania” se ascultă pe tot globul și că așa mai afla și alții despre existența noastră.
Părea că momentul pregătit de cei de la Coldplay ar fi venit la țanc(ă). Da’ n-a fost să fie”, spune Tudor.

Acesta face astfel referire și la maneaua <Made in Romania> care a prins un vârf neașteptat de glorie în ultima perioadă și a devenit fundalul sonor chiar și pentru manifestări de bucurie din vestiarele unor echipe de sport ce cîștigau trofee importante. Când au bubuit în online primele clipuri de acest gen, diverși lideri de opinie (inclusiv din cultură) aplaudau astfel de momente, subliniind contribuția adusă la promovarea României.

La episodul Babasha – Coldplay, chisr unii din cei de mai sus au virat la 180 de grade, ieșind în față cu recenzii negative. Poate pentru că la concertul Coldplay nu a mai fost cu invitații gratuite date pentru VIP-uri din Cultură așa cum se întâmplă la alte manifestări neaoașe, mai ales la cele organizate pe bani publici?

D.V.