PUZ-ul pentru noul hipermarket de la 1 Mai, respins din nou! Litigii pe terenuri

Consilierii locali din Piatra Neamț au respins, pentru a doua oară consecutiv, PUZ-ul pentru noul hipermarket de la 1 Mai. La ședința consiliului local încheiată cu puțin timp în urmă, proiectul de aprobare a PUZ-ului pentru acest obiectiv a fost respins cu 13 voturi din 22 consilieri prezenți.
În sală s-au aflat și reprezentanții societăților care ar urma să se ocupe de construirea acestui obiectiv, respectiv consilierul juridic al Grup 4 Instalații SA și arhitectul.
În ședința de luna trecută, același proiect a fost respins pe motiv că lipseau unele acte extrem de necesare din dosarul depus de solicitant. Deși a trecut o lună de la penultima discuție în plen pe acest proiect, în mapa consilierilor pentru ședința de astăzi a fost pusă aceeași documentație, fără vreo hârtie suplimentară. În același timp, consilierii care s-au opus aprobării PUZ-ului au invocat litigiile existente pe terenul unde ar urma să fie construit hipermarketul, lăsând să se înțeleagă că acesta ar fi motivul pentru care majoritatea aleșilor locali a spus nu. Marius Ghineț, consilier local PMP, l-a întrebat pe reprezentantul societății Grup 4 Instalații dacă aceasta și-a rezolvat problemele juridice. „Deocamdată nu. O asemenea problemă nu se rezolvîă de la o zi la alta, iar noi am avut termen pe data de 23 septembrie, când a avut loc protestul magistraților, iar ședința nu s-a mai ținut”, a venit răspunsul celui chestionat.
Pe de altă parte, Cătălin Misăilă, consilier local ALDE, s-a arătat nemulțumit de faptul că reprezentanții constructorului noului Kaufland au participat la discuțiile din comisii, deși nu ar fi avut voie. Cea care a lămurit situația a fost Luminița Vârlan, care a spus că permisiunea pentru participarea la consultări a persoanelor din afară trebuie să vină de la președintele comisiei, și că acesta și-ar fi dat acordul.
Una peste alta, ca și după ședința anterioară, primarul Dragoș Chitic spus, din nou, că din punctul său de vedere proiectul pentru construirea noului Kaufland este extrem de important pentru oraș și pentru județ. „Nu negăm importanța acestui proiect și beneficiile pe care le-ar putea aduce, dar faptul că și eu personal am votat împotrivă se leagă de faptul că documentația a fost exact aceeași ca la întâlnirea precedentă”, a replicat viceprimarul Luminița Vârlan. Cât privește diferendele apărute între cele două părți – colegii din CL și reprezentanții constructorului – domnia sa a apreciat în conferința de presă de după ședință că a fost vorba de „o problemă de conduită și de o parte și de alta”.

Alex SÎRBU

 

 

 

Lasă un răspuns