Purtătorul de cuvânt al PSD Neamț ia exemplul lui Iohannis: „Pas la referendum!”

Adrian Niță, purtătorul de cuvânt al PSD anunță că va boicota referendumul care are loc odată cu alegerile europarlamentare dar, ironic, spune că astfel nu face decât să urmeze exemplul lui Klaus Iohannis.

„Urmez exemplul domnului Iohannis.
Voi vota doar pentru europarlamentare. Îi dau perfectă dreptate, referendumul este inutil. Totuși, poate voi vota și pentru referendum, luni seara, a doua zi, așa cum a votat el pentru referendumul ce definea familia tradiționala”, spune Niță care dă și linkul spre un articol de arhivă în care actualul președinte vorbea despre „referendum inutil”.

Este vorba de momentul 2009 c\nd la alegerile prezidențiale Traian băsescu a venit cu referendumul pentru „300 de parlamentari”. La acel moment, activiștii PNL (din care făcea parte și Klaus Iohannis) și PSD le-au cerut susținătorilor lor boicotarea acelui referendum.

Referendumul a fost validat dar rezultatul lui nu a fost pus în practică nici până azi deși au trecut 10 ani de atunci.
O altă ironie a lui Niță din mesajul de mai sus se referă la felul în care actualul președinte a gestionat momentul „Referendumului pentru Familie”. Nu a dat mesaje dinainte cu privire la op’iunea lui, nu a îndemnat lumea să participe și el a mers să voteze pe seară, cu puțin timp înainte de închiderea secțiilor de vot.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Purtătorul de cuvânt al PSD Neamț ia exemplul lui Iohannis: „Pas la referendum!”

Lasă un răspuns